Judecătoarea Georgina Moldovan președinta Judecătoriei Vaslui și judecătorul Viorel Munteanu de la Tribunalul Vaslui, sunt anchetați de Inspecția Judiciară pentru gravă neglijență în serviciu, întrucât în luna aprilie 2015, i-au eliberat din arestul preventiv pe cei șapte violatori de la Vaslui.

Cei doi magistrați care i-au lăsat în libertate pe cei șapte violatori de la Vaslui, vor fi cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară pentru gravă neglijență și riscă să fie dați afară din magistratură.

„Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul  art. 45 alin. 6 lit. b  din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea  măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi art. 99 lit. m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate”, se precizează în comunicatul de presă al Inspecției Judiciare, remis exclusivNEWS.ro.

Și procurorii care nu au contestat deciziile judecătorilor, vor fi cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară.

Judecătoarea Georgina Moldovan președinta Judecătoriei Vaslui și judecătorul Viorel Munteanu de la Tribunalul Vaslui, sunt cei doi magistrați care i-au eliberat din arestul preventiv pe cei șapte violatori de la Vaslui.

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) sunt cei șapte violatori care au nenorocit-o timp de patru ore pe tânăra din Vaslui.