Judecătoarea Geanina Terceanu a ajuns după gratii pentru că a luat mită de la frații Becali în Dosarul Transferurilor

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalul București și fraţii Ioan şi Victor Becali în dosarul Transferurilor, au fost arestați preventiv de către Curtea de Apel București. Magistratul ar fi primit 200.000 euro de la frații Becali ca să-i achite în Dosarul Transferurilor.Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea de Apel Bucureşti, la solicitarea procurorilor DNA, a decis vineri seară, arestarea preventivă a judecătoarei Geanina Terceanu și a fraților Ioan și Victor Becali.

Judecătoarea este acuzată de luare de mită, iar frații Ioan și Victor Becali de dare de mită. În timp ce Cristian Borcea, președinte executiv al Clubului de fotbal „Dinamo”, la data faptei, acuzat tot de dare de mită.

”La data de 24 februarie 2009, inculpatei Terceanu Geanina, în calitate de judecător în cadrul Tribunalului București, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut în spațiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbaliști”, cauză în care inculpații Becali Ioan, Becali Victor și Borcea Cristian, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și de evaziune fiscală. La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”). Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că – pentru a pronunța această soluție de achitare – inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpații Becali Ioan, Becali Victor și de la suspectul Borcea Cristian în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 și până în luna mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, în diferite locații din București și județule Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus au fost folosiți de inculpata Terceanu Geanina la achiziționarea unei locuințe. Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către inculpata Terceanu Geanina a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Judecătoarea Geanina Terceanu, reţinută pentru că ar fi primit 220.000 euro mită pentru a da o soluţie de achitare în dosarul Transferurilor, a fost interceptată ambiental în timp ce vorbea cu o persoană despre banii primiţi, cerându-i acesteia să nu spună nimic despre ea şi să nu dea declaraţii.