Iga Swiatek, deşi a fost bătută măr de Simona Halep, luni, în optimi de finală la Roland Garros, poloneza are doar cuvinte de laudă la adresa româncei şi speră ca ea să câştige turneul şi în acest an.

La conferinţa de presă organizată după ce a pierdut categoric partida cu Halep, poloneza a mărturisit că românca este una din jucătoarele favorite pe care le privea toată copilăria la tv.

„Totul a fost dificil, nu am reușit să-mi etalez jocul, poate din cauza stresului și a lipsei de experiență. A fost o experiență pentru mine și nu voi uita acest meci, am învățat multe, chiar dacă a durat doar 45 de minute. E diferit când evoluezi cu o jucătoare precum Simona. Am văzut-o la televizor, iar acum am avut șansa să-i văd jocul. Iar lucrul care m-a surprins cel mai mult a fost felul în care a direcționat mingea unde nu eram pregătită să o atac. Simțeam că o să joace în cros și ea trimitea în lung de linie. Poate mental nu am fost pregătită. Să te întâlnești cu jucătoarea pe care ai urmărit-o toată copilăria ta la TV e ciudat, iar ca să joci în optimi de finală la un turneu de Mare Șlem… trebuie să mă obișnuiesc cu asta”, a declarat Iga Swiatek la conferința de presă susținută la Paris.

Cât priveşte favorita la câştigarea Roland Garros 2019, poloneza merge pe mâna româncei.

Simona e campioana de anul trecut , e cea mai bună jucătoare rămasă în turneu, sper ca ea să câștige”, a declarat Iga Swiatek.

Simona Halep s-a impus luni, în optimi, în două seturi, scor 6-1, 6-0, după doar 45 de minute de joc cu poloneza Iga Swiatek.