Prin comparatie cu generatiile de copii de acum 10-20 de ani, copiii de astazi sunt mult mai bine dezvoltati fizic si intelectual inca de la varste foarte mici. O motivatie ar fi interesul manifestat de parinti pentru a le asigura conditii cat mai bune de viata si accesul la informatie al parintilor si copiilor.

Bunicii raman mirati de faptul ca nepotii lor inca de la varste fragede manuiesc usor telecomanda, telefonul, tastele computerului si inteleg cu usurinta informatii mult peste nivelul lor de varsta.

Daca sunt printre cititorii articolului si bunici, cu siguranta vor subscrie afirmatiei facute mai sus! Progresul societatii este garantat de accesul la informatie. Accesul la informatie stimuleaza dezvoltarea unor abilitati si competente in ca de la varste mici, garanteaza dezvoltarea personalitatii copilului pregatindu-l pentru competitia cu viata.

Pentru a fi in concordanta cu progresele realizate de societate pana acum, creatorii de jucarii pentru copii au diversificat atat gama de jucarii, cat si tipul acestora, in functie de diferite nivele de varsta, sau au accesibilizat utilizarea unor jucarii de succes inca de la varste fragede. In aceasta categorie se inscriu masinutele electrice realizate special pentru a putea fi utilizate de catre copii inca de la 2-3 ani.

O asemenea jucarie va trezi interesul celor mici de a o utiliza, atat datorita designului special, cat si a fiabilitatii in manevrare. Utilizarea unei asemenea jucarii ii dezvolta copilului: increderea in fortele proprii, coordonarea neuromotorie, inteligenta emotional si abilitati in orientarea spatio-temporala.

Unul dintre modelele de masinute electrice destinata copiilor este modelul “Chipolino BM12” personalizate coloristic pentru baieti si fete, implicit in albastru sau rosu. Punerea in miscare a masinutei se face cu ajutorul telecomenzii manevrate de adulti sau a butonului de pornire, a pedalei de acceleratie si a volanului de catre copil. Aceasta jucarie se ansambleaza/dezansambleaza simplu pentru a putea fi transportata in portbagajul autoturismului sau pentru depozitarea pe timp de iarna.

Structura sa rezistenta garanteaza siguranta celui mic in timpul deplasarii, iar centurile de siguranta ajustabile pe lungime sunt pentru siguranta suplimentara. Accesorizata cu claxon, faruri si melodii, are in dotare acumulatorul reincarcabil ce asigura utilizarea neintrerupta timp de 1,5 ore.

Un alt tip de masinuta electrica ce poate fi folosita cu succes de copiii cu varste intre 3-7 ani este „Jamara 6 V Ferrari F12 Berlinetta” in varianta coloristica rosu. Structura sa robusta, rotile accesorizate cu banda de cauciu natural pentru aderenta perfecta pe orice tip de teren, scaunul rezistent accesorizat cu centura de siguranta si acumulatorul reincarcabil de 6V7A garanteaza deplasarea celui mic timp de 1,5ore pe orice tip de teren.

Daca preferati un alt model de masinuta electrica puteti alege „Fiat 500 Pink” personalizata coloristic pentru fetite. De multa vreme fetitele nu se joaca numai cu papusile! Incercati sa oferiti o asemenea jucarie unei fetite si veti vedea ce reactie va avea! Deplasarea masinutei se face prin telecomanda manevrata de parinti sau chiar de copil cu ajutorul pedalei de acceleratie si a volanului cu viteza de 3,7 km/h, datorita acumulatorului reincarcabil.