Sursă foto Freepik

Încă de la primirea veștii îmbucurătoare că vor avea un copil, părinții încep să își facă deja griji pentru viitorul bebelușului. Bineînțeles, orice părinte își dorește ca pruncului său să nu îi lipsească nimic și să aibă parte de o educație potrivită care să îi ghideze pașii pe drumul succesului. Astfel, părinții, încă de când bebelușul este în pântece, încep să organizeze și să planifice cât mai atent și mai în detaliu tot ce vor avea nevoie ca micuțul să aibă parte de o dezvoltare armonioasă. Însă, de cele mai multe ori, după cum spune și proverbul bine cunoscut ,,Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. De aceea, ar fi mai bine să aștepte venirea pe lume a bebelușului și mai apoi să stabilească ce este mai bine pentru bucuria celui mic, cât și pentru a lor.

Ceea ce nu își dau seama părinții este faptul că omit un aspect foarte important, copilul. Ei bine, bebelușii, chiar dacă nu au putere de decizie și nu pot stabili ce este mai bine pentru ei și ce nu, trebuie să fie implicați de către părinți în alegerile pe care le fac pentru aceștia. Astfel, chiar și pentru alegerea unei jucarii, părinții trebuie să țină cont de mai multe aspecte precum temperamentul celui mic, și de lucrurile pe care le îndrăgește atunci când aleg jucarii bebe sau animale de plus.

În zilele noastre, în care mai toate jucăriile s-au digitalizat și au nenumărate funcții, precum: vorbesc, merg și multe altele, încearcă să nu le oferi copiilor încă din primele luni de viață astfel de jocuri sau gadgeturi. Și acum probabil că te întrebi ce jucarii sunt potrivite pentru pitici în prima parte a vieții. Citește în continuare acest articol și cu siguranță la final vei avea câteva idei bune care să îl încânte pe cel mic, cât și pe tine!

Alegerea de jucarii bebe potrivite pentru un copil la început de drum în viață nu este tocmai o decizie ușoară. Încă din primele luni de viață copii sunt fascinați de jucarii și dezvoltă legături emoționale cu obiectele pe care le folosesc. Pe lângă achiziționarea clasicelor jucării pentru sugari, un alt aspect important pe care ar trebui să îl ia în considerare părinții este determinat de ambientul creat pentru aceștia, respectiv decorul camerelor și locurilor în care aceștia petrec timp.

Dacă ești în pană de idei și nu știi ce jucarii să mai cumperi pentru micuți, noi îți recomandăm animale de plus. În cazul în care te gândești la faptul că sunt demodate te contrazicem și te invităm să arunci o privire pe unul dintre site-urile de profil, precum Kidino.ro și să observi câte jucarii și jocuri interactive și educative sunt. Poți găsi de la puzzle-uri și cuburi din lemn, până la jucarii bebe de sortare, motrice, cele de rol și tăblițe de scris. O multitudine de variante vii colorate și adorate de copii! Iată top recomandări pe care vi le oferim în materie de jucării bebe:

Figurine sau animale de plus. O idee minunată pentru a-ți bucura piticul constă în personalizarea camerei micuțului tău cu figurine sau animale de plus pentru a-i oferi propriul său spațiu de joacă în care să își petreacă timpul cu zâmbetul pe față. În plus, cu toții știm că în propria copilărie am avut ursuleți de plus care ne-au ajutat să avem o copilărie de vis. Animalele și figurinele din desene animate de pluș sunt esențiale în copilăria oricărui micuț încă din primele luni de viață. Acestea pot deveni cu siguranță camarazi de nădejde în copilărie. Sunt moi și pufoase, potrivite oricărei vârste și se integrează perfect în camerele picilor pentru un decor de poveste. Ți se pare că totuși lipsește ceva din peisaj? Adaugă în coșul de cumpărături online și un fotoliu copii pentru a fi totul ca la carte. Pe astfel de fotoliu în formă de animăluț sau personaj din desene animate, cel mic se poate juca cu jucăriile sale preferate.

Fotolii din pluș. Fotolii din plus pentru bebelusi în formă de animăluțe colorate sunt perfecte pentru a-l învăța pe cel mic să stea corect în poziția de șezut. În plus, prezentarea lor într-o formă atractivă de animăluț îl va ajuta pe cel mic să învețe mai ușor să distingă animalele, iar dacă vrei îi poți exemplifica prin intermediul onomatopeelor cum comunică fiecare animăluț în parte. Perfecte pentru joacă și voie bună în siguranță!

Antemergator lemn. Primii pași în viață ai micuțului tău sunt extrem de importanți, atât pentru el, cât și pentru părinții. De aceea, un astfel de antemergător din lemn, în diverse culori, forme și funcții, precum leu, căluț și multe altele sunt o alegere inspirată. Acestea susțin bebelușii atunci când învață să facă primii pași și îl ajută să de dezvolte armonios împreună cu diversele figurine inscripționate pe antemergătoare. Ca să nu mai spunem că cei mici adoră să le folosească și să se joace cu ele.

Jucarii de rol. Dorești să îi oferi celui mic o jucărie care să se potrivească unui anumit rol? Poți găsi o gamă largă și variată de jucarii bebe cu diferite roluri, de la seturi pentru micii meșteri, bucătării de jucărie, seturi doctor, casă de marcat și până la instrumente muzicale precum orgă și chitară. Toate acestea din urmă îi pot dezvolta anumite abilități sau îi pot forma pasiunea pentru o anumită carieră. În orice caz, îi vor oferi clipe de neuitat.

Tăbliță de desenat. Este o jucărie potrivită atât pentru acasă, cât și pentru călătorii. Prin intermediul unei astfel de table, copii își pot dezvolta într-un mod creativ abilitățile și imaginația. Pot desena și scrie tot ce le trece prin minte, astfel pe drum, atenția lor va fi concentrată și plictiseala nu își va găsi locul. De asemenea, pot scrie și șterge ori de câte ori vor. Este o metodă excelentă de a-și transpune ideile în realitate și ceea ce gândesc.

Acum că ai ajuns la final, sperăm că ideile noastre te-au inspirat și te-au ajutat să mai bifezi un punct de pe lista pregătită pentru o copilărie perfectă. Orice vei alege trebuie să te asiguri că este pe placul micuțului și că își dă acordul. Întotdeauna să îi consulți pe cei mici pentru alegerile referitoare la jucării, astfel te vei asigura că banii investiți în diverse jucarii și jocuri nu sunt aruncați pe fereastră. Până una alta, sperăm că ideile noastre au fost placul tău și al micuțului și spor la cumpărături!