Joseph Blatter pleacă prin demisie de la șefia FIFA, după 17 ani de stat în funcția de președinte. Demisia intempestivă vine după ce vinerea trecută, elvețianul a fost reales președinte al FIFA pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv.

După ce vineri a fost reales în funcția de președinte al FIFA pentru încă patru ani, elvețianul Joseph Blatter și-a dat demisia.

„Se pare că mandatul meu nu este susţinut de toată lumea, de asta am convocat această întâlnire extraordinară. Voi organiza un congres extraordinar pentru a găsi un înlocuitor pentru mine, nu voi mai rămâne în funcţie. m analizat cu atenţie anii în care am fost preşedinte şi cei 40 de ani în care FIFA a făcut parte din viaţa mea. Iubesc FIFA mai mult decât orice şi nu-mi doresc decât să fac ceea ce e mai bine”, a declarat Sepp Blatter, în conferinţa de presă în care şi-a anunţat demisia.

În vârstă de 79 de ani, Blatter pleacă din fruntea FIFIA după 17 ani de stat în fruntea forului mondial.

Născut pe 10 martie 1936, la Visp, în cantonul elvețian Valais, Blatter a fost fotbalist în perioada 1948-1971 și a evoluat în liga elvețiană de amatori, după care a fost membru în conducerea clubului Xamax Neuchatel, între 1970 și 1975.

Principalul argument al actualului președinte este faptul că a făcut din FIFA un organism bogat, cu fonduri de rezervă în prezent de 1,5 miliarde de dolari și venituri de circa 5 miliarde de dolari pentru Cupa Mondială din 2014.