Jaqueline Cristian şi Nicoleta Dascălu s-au calificat sâmbătă, în turul doi al turneului de accedere pe tabloul principal de simplu feminin la BRD Bucharest Open 2018. Irina Fetecău a pierdut în primul tur al calificărilor. Alte patru românce se mai află în turneul de calificări.

Nicoleta Dascălu este prima româncă ce reuşeşte o victorie la BRD Bucharest Open 2018. Românca s-a impus în primul tur al calificărilor în faţa jucătoarei din Turcia, Ipek SOYLU, scor 6-3, 7-6(7-5), după o oră şi 39 de minute de joc. În turul doi al calificărilor, Nicoleta Dascălu va juca cu Georgina GARCIA PEREZ, favorită trei a turneului de calificare.

Jaqueline Cristian este a doua româncă ce bifează victorie în prima zi a calificărilor la BRD Bucharest Open 2018. Românca s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4, în faţa suedezei Cornelia  LISTER. În turul doi, Jaqueline Cristian va juca cu Anna BONDAR din Ungaria, care în primul tur a eliminat-o pe principala favorită a calificărilor, Deborah CHIESA, scor 6-2, 6-1.

Irina Fetecău a fost învinsă în primul tur al calificărilor de către ucraineanca Olga IANCHUK, scor 6-3, 6-4.

În turneul de calificări se mai află alte patru românce: Irina Bara, Alexandra Cadanțu, Cristina Dinu și Andreea Prisăcariu.