Jaqeline Cristian a reuşit miercuri seară, în BT Arena din Cluj Napoca, o victorie uriaşă care o aduce la doar 3 puncte de Top 100 mondial. Românca a învins-o în optimi de finală la Transylvania Open pe australianca Ajla Tomljanovic, cap de serie numărul cinci la turneul WTA 250 de la Cluj Napoca.

Jaqeline Cristian a condus în permanenţă, atât în primul set cât şi în cel secund. După ce a condus cu 5-1 în primul set şi a servit de trei ori pentru a-l câştiga, românca s-a impus abia în tie-break, scor 7-5.

În setul doi, Jaqeline Cristian a condus cu 5-3, dar nu a reuşit să-şi facă serviciul. A izbutut să se împună pe serviciul adversarei cu scorul de 7-5.

Astfel că Jaqeline Cristian devine prima româncă calificată în sferturi de finală la Transylvania Open unde va juca cu învingătoarea din partida disputată de Simona Halep va juca cu rusoaica Varvara Gracheva.

Graţie puncteul WTA asigurate pentru calificarea în sferturi de finală, Jaqeline Cristian urcă pe locul 101 mondial, cea mai bună clasare a sa din carieră, la doar 3 puncte distanţă de locul 100 mondial.