Iulian Dragne a devenit duminică, 4 februarie 2024, la Club Sportiv Galaxy din București, în premieră, campion RTP, după ce l-a învins în finala turneului RTP 500 pe Mihai Cristea.

La un an de la debutul în cadrul circuitului Romanian Tenis Premium, Iulian Dragne a reușit să-și adjudece primul titlu RTP. Duminică, Iulian Dragne a fost într-o formă de zile mari. A început cu o victorie în fața fostului lider RTP, Răzvan Orlando Negru, favorit trei al turneului, în optimi l-a învins pe Adrian Bărbulescu, în sferturi a trecut de Tudor Răzvan Andrei iar în semifinale l-a învins pe Sorin Bădărău, favoritul doi al competiției. În finală, deși era obosit după patru meciuri consecutive, Dragne a izbutit să se impună în două seturi în fața lui Mihai Cristea. Grație acestei performanțe, pe care o aștepta de un an de zile, Iulian Dragne a primit din partea RTP, cutia cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, trofeul de campion RTP 500 și 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP 2024. Urmare a câștigării turneului RTP 500 CUP, Iulian Dragne avansează la nivel RTP 1000 în cadrul circuitului RTP. Cele 500 de puncte primite îl urcă în premieră pe locul 31 RTP.

Mihai Cristea a reușit un debut incredibil în cadrul circuitului RTP. A ajuns în prima sa finală RTP din carieră, după patru meciuri fantastice, reușind să-l elimine în semifinale pe Mircea Trocaru, fost lider RTP și favorit patru al turneului RTP 500. În finală, oboseala și emoțiile, i-au fost potrivnice și jocul său nu s-a mai legat la fel ca în cele patru meciuri câștigate. Mihai Cristea a reușit o finală frumosă, meciul fiind mult mai strâns în teren decât o arată rezultatul final, patru game-uri s-au decis la punct decisiv. Pentru prima finală RTP din carieră, Mihai Cristea a fost recompensat cu o sticlă de vin de la Crama Oprișor, 50 lei pentru RTP FINALS 2024, trofeul de finalist RTP 500 și 350 puncte RTP.

Primul turneu de categorie RTP 500 din anul 2024 a reunit la start 31 de jucători, iar șapte dintre aceștia și-au făcut debutul în cadrul circuitului RTP: Cosmin Mingheraș, Matei Călin Bostan, Daniel Aftenii, Alexandru Lepăr, Mihai Cristea, Alex Popescu și Doru Iulian.

Toți cei 31 jucători participanți la Turneul RTP 500 din 4 februarie 2024, au primit la fiecare meci jucat, batoane de ciocolată premium de la sponsorul oficial RTP, compania Heidi Chocolate.