Iulia Stan a câștigat cel de-al treilea titlu RTP din carieră

Iulia Stan, în vârstă de doar 19 ani, studentă la Drept, a cucerit duminică, turneul RTP Premium 2023, cel de-al treilea trofeu RTP din carieră, după cele două RTP 50 și RTP 500, cucerite în anul 2022.

Prima ediție a unui turneul RTP Premium la feminin și primul turneul RTP organizat la feminin în anul 2023, este adjudecat fără drept de apel, de Iulia Stan.

Desemnată principală favorită a competiției, Iulia Stan a bifat trei victorii și și-a adjudecat cel de-al treilea trofeu din carieră în cadrul circuitului RTP.

În primul meci a învins-o pe Adela Maria, mama finalistei Maria Klarisa, iar în semifinale a trecut de favorita patru a turneului, Daniela Tordoi.

Cele 1500 puncte cucerite prin câștigarea turneului RTP Premium 2023, o propulsează pe Iulia Stan, în premieră, pe primul loc RTP, în clasamentul de simplu feminin. Devine astfel a șasea jucătoare din circuit care ajunge pe primul loc RTP.

Pe lângă cele 1500 de puncte RTP primite, Iulia Stan a fost recompensată și cu o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 100 lei pentru Turneul Campioanelor RTP 2023, unde este deja calificată dar și un superb trofeu creat special pentru RTP, care va fi personalizat cu numele său.

Premieră la RTP, mamă și fiică în același turneu

Primul turneu RTP din anul 2023, organizat la simplu feminin, a adus și o performanță unică: mamă și fiică au evoluat în același turneu. Adela Maria și-a adus fiica să joace la RTP.

Dacă mama sa s-a oprit în sferturi, Klarisa Maria a reușit la debutul în circuitul RTP, să joace și prima sa finală, unde a făcut o figură frumoasă în fața Iuliei Stan, scor 1-4, 1-4.

Pentru această primă reușită la RTP, Klarisa Maria a fost recompensată cu 1000 puncte RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 50 lei valabil pentru RTP Finalst 2023  dar și trofeul finalistei care va fi personalizat cu numele său.

Nouă jucătoare au participat la prima ediție a turneului RTP Premium, primul turneu din anul 2023.