Într-o casă aranjată cu gust, biblioteca este de multe ori piesa centrală.
Acasă este locul unde ne regăsim și fiecare colțișor ne exprimă personalitatea. Dacă ești un împătimit al cărților și a lecturii, o bibliotecă modernă nu va lipsi din locuința ta, oricât de mică sau simplă ar fi aceasta.

Când dorești să faci o schimbare în casa ta, dar debarasarea sau montajul mobilei te descurajează, printre seria de servicii de mutari se regăsesc și aceste posibilități, pentru proiectele tale. Așadar, iată câteva sugestii ca să te bucuri de lecturi interesante acasă.

Stabilește unde va fi amplasat mobilierul

Biblioteca poate fi pusă într-o parte a livingului, dar și în dormitor. Alteori, volumele pot fi distribuite în ambele camere. Dacă spațiul îți permite, ar fi minunat să amenajezi o cameră doar pentru cărțile preferate. Nu uita nici de un birou sau măsuță de cafea, împreună cu fotolii confortabile. Dacă nu știi ce să faci cu piesele vechi de mobilă sau nu te descurci cu fixarea pe poziție a corpurilor suspendate, descoperă cât de utile sunt servicii de mutari Bucuresti și cu această ocazie.

Organizează cărțile după un sistem bine stabilit

Când lucrarea este gata, iar noua bibliotecă a început să prindă contur, este timpul să te concentrezi asupra pieselor de rezistență, cărțile desigur. Există multe moduri în care să organizezi o bibliotecă: în ordine alfabetică a numelor autorilor, după anul apariției, în funcție de genul literar, după mărimea volumelor, chiar și după culorile coperților. Indiferent care este opțiunea ta, ai grijă să păstrezi acest sistem pentru toate rafturile. Astfel va fi mai ușor să ”navighezi” printre titluri.

Actualizează și întreține biblioteca

Când ai finalizat toată munca, te poți relaxa în noul colț de lectură cu o carte și bineînțeles o ceașcă aburindă. Însă nu uita să întreții regulat ordinea și curățenia aici. La fel ca într-o librărie, pune volumele la locul lor, după ce ai terminat lectura. Șterge constant praful pentru a evita degradarea și îngălbenirea timpurie a paginilor. Adu un plus de eleganță în biblioteca ta cu mici obiecte decorative. Nu în ultimul rând, îmbogățește-ți colecția cu noi titluri, ori de câte ori ai ocazia.