Lansarea unei afaceri pe Internet nu mai este un lucru atat de dificil in momentul actual daca tinem cont de faptul ca exista numeroase companii care ne pot pune la dispozitie toate serviciile de care avem nevoie pentru a face acest pas. Desi mediul online este unul cu un potential incontestabil pentru comert, obtinerea succesului ramane insa o chestiune strans legata de deciziile pe care un webmaster le ia atunci cand vine vorba despre functionalitatea site-ului si metodele de promovare ale acesteia.

Un lucru foarte important de avut in vedere este faptul ca mediul online este in prezent unul mai competitiv ca niciodata, astfel ca simpla lansare a unei afaceri pe Internet nu este nicidecum o garantie a faptului ca vom obine succesul fara a depune niciun fel de efort.

Probabil ca in acest moment nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca buna functinare a unui site web este un aspect peste care un utilizator nu mai poate trece pur si simplu cu vederea. Nu de putine ori ni se intampla sa navigam pe diferite site-uri web care se incarca greu sau poate chiar deloc, ceea ce ne determina sa parasim de indata respectiva pagina. O astfel de problema comuna este una care necesita o solutionare cat mai rapida, pentru ca pe langa penalizarile venite din partea motoarelor de cautare, risti sa pierzi si numerosi clienti. Iata asadar cateva lucruri pe care le poti face atunci cand iti doresti ca site-ul tau sa fie pe placul clientilor tai.

Asigura-te ca alegi un pachet de web hosting adaptat nevoilor site-ului.

            Unul dintre principalele lucruri care pot face ca site-ul tau sa se incarce greu se poate datora alegerii unui pachet de web hosting care nu se afla in concordanta cu nevoile site-ului tau. Daca la inceput resursele oferite de catre pachetele basic pot parea suficiente, odata cu evolutia site-ului si cu cresterea traficului organic de pe acesta, lucrurile se pot schimba. Astfel, daca site-ul tau se incarca greu sau devine uneori chiar indisponibil, cel mai probabil este momentul oportun pentru a analiza in detaliu care sunt nevoile site-ului tau, urmand ca mai apoi sa alegi pachetul de gazduire potrivit.

Constuieste-ti site-ul in asa fel incat sa fie intuitiv.

            Modul in care arata site-ul, dar si modul in care un utilizator interactioneaza cu elementele din cadrul acestuia sunt doua aspecte deosebit de importante, care il poate determina pe un utilizator sa ramana pe site sau sa il paraseasca de indata. Vremea site-urilor cu un design haotic si fara pic de intuitivitate a apus de ceva vreme, astfel ca este mai mult decat esential sa te asiguri ca site-ul tau este cat mai bine organizat si ca utilizatorii pot regasi cu usurinta produsele si serviciile pe care tu le pui la dispozitia lor.

Pune-te mereu in locul celui care cumpara.

            De multe ori suntem tentati sa credem ca pretul este unicul factor de decizie atunci cnad facem cumparaturi. In realitate insa, de cele mai multe ori atentia noastra este indreptata si asupra calitatii produselor si serviciilor, dar si asupra modului in care suntem tratati. Pentru a putea determina cat mai bine daca site-ul tau este intr-adevar unul pe gustul utilizatorilor, este necesar sa inveti sa te pui in permananta in locul celor care cumpara.