Italia, Portugalia și Bulgaria sunt date ca mari favorite la câștigarea Eurovision 2017, potrivit predicțiilor de la casele de pariuri. În top cinci mai intră și Suedia și Armenia. România ar fi cotată cu a șasea șansă la câștigarea competiției găzduite sâmbătă de Kiev.

Italianul Francesco Gabbani este marele favorit, cu piesa ‘Occidentali’ s karma’, un hit cu sonorități electropop cu care a câștigat ultima ediție Festivalului de la San Remo, devenit un fenomen mondial cu peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube.

Portughezul Salvador Sobral, a cărui piesă ‘Amar Pelos Dois’ a devenit miza multor jurnaliști de specialitate, este cotat printre favoriți.

Cel mai tânăr participant bulgarul Kostov, 17 ani, este dintre puținii care ar putea întoarce sorții în favoarea sa, alături de Armenia și Suedia, care închid lista celor cinci mari favoriți. Criticii sunt de părere că balada sa ‘Beautiful Mess’ și vocea puternică a interpretului, precum și sobrietatea punerii în scenă au mari șanse să aducă victoria Bulgariei.

Spectacolul oferit de suedezul Robin Bengtsson este considerat de critici unul dintre cele mai bune de la actuala ediție a Eurovision, în timp ce cântecul armencei Artsvik a urcat rapid la casele de pariuri în top 5, după reprezentația sa impecabilă și o sincronizare a mișcărilor demnă de un videoclip. Belgia, Australia, Danemarca, Azerbaidjan, și în mai mică măsură Israel sunt ceilalți participanți care au atras atenția criticilor.

România este a șasea favorită la casele de pariuri. Ilinca și Alex Florea intră în finala de sâmbătă, pe locul 20, cu piesa ”Yodel it!”

Iată ordinea intrării în finala Eurovision 2017 din 13 mai 2017:

1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croatia
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. Romania
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franta