Italia a câştigat Eurovision 2021 cu ajutorul votului publicului

Italia cu piesa Zitti E Buoni interpetată de trupa Måneskin, a câştigat Eurovision 2021, cea de-a 65-a ediţie a concursului european. Italienii s-au clasat pe locul trei la votul juriului şi pe primul loc la televot. Republica Moldova s-a clasat pe locul 13 în finala de la Rotterdam. Marea Britanie s-a clasat pe ultimul loc în finală, cu ZERO PUNCTE.

Italia câştigă pentru a treia oară în istorie, concursul Eurovision. Astfel că ediţia din 2022 se va desfăşura la Roma. Trupa Måneskin cu piesa Zitti E Buoni a fost preferata publicului european.

Italia a primit 206 puncte de la juriile naţionale şi 318 puncte de la televoting, acumulând un total de 524 puncte. Cu 25 de puncte peste Franţa care s-a clasat în final pe locul 2 iar Elveţia, favorita juriilor naţionale, pe locul trei.

România a acordat 12 puncte din partea juriului naţional, Maltei în timp ce la televoting, Moldova a fost pe primul loc, iar Italia pe locul doi. Juriul naţional din România a acordat doar trei puncte Italiei şi 6 puncte pentru Republica Moldova.

Patru ţări au primit ZERO PUNCTE din partea publicului: Marea Britanie, Germania, Olanda şi Spania.