Israel a cucerit concursul Eurovision prin Netta – VIDEO

Israel a câştigată sâmbătă seară, la Lisabona, concursul Eurovision cu piesa Toy, interpretată de Netta. Pe locul doi s-a clasat artista din Cipru, iar pe locul trei, Austria.

Netta cu piesa Toy a cucerit publicul european şi astfel a cucerit Eurovisionul. Juriul naţional din România nu a acordat niciun punct piesei din Israel.

În urmă cu 20 de ani, Israel cucerea concursul Eurovision prin Dana Internaţional cu piesa Diva. Este pentru a patra oară când Israel cucereşte concursul Eurovision, după succesele din 1978, 1979 şi 1998.

Pe locul doi s-a clasat Cipru cu piesa Fuego, interpretată de Eleni Foureira. Pe locul trei s-a clasat Austria prin Cesár Sampson, cu piesa Nobody But You. Reprezentantul Austriei a fost pe primul loc la juriile naţionale, însă nu a primit prea multe voturi la televoting.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 10 în final, fiind pe locul zece în preferinţele juriilor naţionale şi pe locul 7 la televoting. România, prin juriul naţional a oferit doar 7 puncte reprezentanţilor Republicii Moldova, în timp ce juriul naţional din Rusia a oferit 12 puncte Moldovei.