Iso 14001 pentru un mediu sanatos in care nu se poate dezvolta Covid

Sanatatea unui om este influentata direct de casa in care locuieste si se poate demonstra acest lucru in orice moment. Daca in conditiile actuale de pandemie el merge incaltat prin toata casa, nu spala parchetul cu dezinfectant si lasa paianjenii si insectele sa roiasca in locuinta sa, riscul de a se imbolnavi grav a atins cote de avarie.
Oricat ar fi de mica, o casa trebuie sa fie perfect curata ca locatarii ei sa fie in siguranta, cand se afla in ea. O casa cu miros de igrasie sau de canalizare, plina de noroi si de praf reprezinta un mediu respingator si sa stai in ea echivaleaza cu o condamnare la imbolnavire.
Daca locuinta trebuie igienizata zilnic, parcurile orasului care sunt gradinile in care vin oamenii cu copii si animale trebuie neaparat sa posede iso 14001.
Pana pe 15 septembrie, 2020 acest document poate fi obtinut la jumatate de pret. Cu certificare iso 14 001 pentru toate parcurile din sectorul lui, primarul de sector poate demonstra oricui cat de mult se munceste si cat de mare este grija fata de mediu.
Astazi am putut sa urmaresc pe viu ce poate face o astfel de certificare dintr-un parc.
La ora 9 toata vegetatia era udata, de aceea desi suntem in luna lui august si este seceta si canicula, iarba si pomii sunt inca verzi. Se cunoaste ca sunt ingrijite cu maxima seriozitate. Apa care imita fantani arteziene sau rauri purifica aerul si da senzatia de prospetime si de racoare.
Pacat ca multi dintre oamenii care trec prin parc nu au constiinta protejarii mediului inca formata! La fantana mare, unde vin puisorii de rata simpatici, de la locul de joaca se arunca ambalaje de napolitane, de biscuiti, pahare de cafea, tot ceea ce se consuma.
Ratele sunt in pericol, fiindca ar putea sa incerce sa marunteasca ambalajul din plastic cu ciocul si sa il inghita, mai ales ca este viu colorat.
Pe unele banci, vizitatori neglijenti lasa doze goale de suc, ba chiar si mastile de protectie care pot fi infectate.
Consider ca educatia pentru un mediu sanatos ar trebui sa se predea in scoli.
Noroc ca angajatii parcului sunt instruiti in spiritul Certificarii 14 001 si fac temeinic curat in tot parcul. De dimineata matura, spala, dau cu dezinfectant, golesc cosurile de gunoi si pun in ele saci goi. Sarmanii oameni, muncesc neincetat, fiindca abia matura frunzele de le alei si cad altele, abia golesc cosurile si apare din nou o sticla goala sau un ambalaj.
In parc nu se simt noxele, fiindca traficul a ramas departe, iar masinile putine care se ocupa de intretinere nu scot atat de mult fum.
Ce ar fi ca fabricile care polueaza sa fie inconjurate de paduri si de vegetatie intretinute pe cheltuiala poluatorului? Ar fi frumos ca fiecare salariat sa aiba constiinta protejarii resurselor care sunt limitate, oricat ar parea de inepuizabile!
Certificarea Iso prezentata mai sus mentine treaza constiinta salariatilor si a managerilor fata de mediu.
Un manager care a obtinut pentru firma sau institutia lui un asemenea document important nu se va preta niciodata sa deverseze reziduuri toxice in rau noaptea, sa nu fie vazut sau sa arunce cartusele cu urme de plumb si alte metale toxice pe pamant, fara sa tina cont ca il otraveste si pe el si apele din subteran.
Certificarile Iso prezinta urmatoarele avantaje detinatorilor:
-aprecierea partenerilor, clientilor si concurentilor pentru comportamentul etic fata de oameni si fata de mediu
-criptarea informatiilor oferite de angajati, parteneri si clienti, ca acestea sa nu fie folosite in mod abuziv de persoane rau intentionate care ajung la ele
-realizarea unor economii de resurse
-depistarea sectoarelor cu pierderi din firma si redresarea lor
-protectia salariatilor, a clientilor si partenerilor prin produse de calitate exceptionala si printr-un climat sanatos de lucru.
Stiu o firma foarte buna care poseda mai multe certificari Iso si le pune la dispozitie tuturor celor care intra in cladire manusi de unica folosinta si masti de protectie. Gestul acesta le-a sporit vanzarile si i-a adus pe primul loc in topul celor mai bune firme de profil.
Gesturi simple, dar care demonstreaza grija maxima fata de sanatate si fata de mediu sunt strategii eficiente de castigare de noi clienti si de fidelizare a celor vechi.
Nu este greu sa ceri o oferta pentru certificarile care te intereseaza si care se potrivesc afacerii tale pana in septembrie 2020 si vei plati pe jumatate din pretul initial.
Furnizorul de certificari este constiincios, iar activitatea lui nu inseamna numai eliberarea acestor documente contra-cost, ci oferirea unor solutii practice de implementare a schimbarilor necesare ca activitatea firmei sa fie mult imbunatatita.
In statele dezvoltate ale lumii, certificarile privind protectia mediului si a informatiei sunt de actualitate si multi parteneri puternici nu semneaza contractul pana nu vad aceste documente.
Ai investit atat in afacerea ta, plus timp si suflet si eziti sa soliciti certificarile atat de necesare? Nu este deloc corect nici fata de tine, nici fata de salariatii care muncesc pentru tine!
Tine minte ca la firma sau la institutie nu vorbim de salariati individualisti si egoisti, ci de o familie mare si unita! Mediul nu ne apartine noua, celor are traim acum, ci urmasilor urmasilor nostri, dupa cum spunea in testamentul sau spiritual Stefan Cel Mare.
Tocmai de aceea trebuie sa ne mentinem apele curate, aerul pur si pamantul sanatos. Oricat de mult am investi, avem datoria sa le lasam urmasilor un pamant fertil si sanatos, un aer curat si resurse naturale suficiente.