Jihadiștii Stat Islamic au comis un nou atac terorist în Turcia. Marți seară, trei sinucigași au detonat bombe în aeroportul internațional din Istanbul, curând viața a 41 e persoane și rănirea a 239 de oameni.

Turcia este azi în doliu național după atentatul de la Ataturk din Istanbul. 41 de morţi şi 239 de rănite este cel mai recent bilanț dat publicității de către autoritățile turce.

Din cele 239 de persoane rănite, 109 au fost externate, în timp ce alte 130 se află în continuare în spital, informează biroul guvernatorului din Istanbul.

Un atacator a deschis focul la terminalul de plecări cu o armă automată. Apoi toţi trei s-au aruncat în aer la şi în apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali şi martori.

Un oficial turc a declarat la rândul său pentru CNN că doi dintre atacatori se aflau la terminalul internaţional, iar al treilea se afla în parcarea din apropiere. Toţi trei şi-au detonat vestele explozive.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la o luptă internaţională unită împotriva terorismului.

„Nu faceţi nicio greşeală: pentru organizaţiile teroriste nu există nicio diferenţă între Istanbul şi Londra, Ankara şi Berlin, Izmir şi Chicago sau Antalia şi Roma. Dacă toate guvernele şi toată omenirea nu îşi unesc forţele în lupta împotriva terorismului, lucruri mult mai rele decât ceea ce ne teme să ne imaginăm astăzi se pot întâmpla”, a spus el.

Aeroportul a fost închis timp de mai multe ore în cursul nopţii, iar zborurile spre aeroport au fost direcţionate spre Ankara şi alte oraşe.

Surse din cadrul Poliţiei turce au afirmat, sub protecţia anonimatului, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul internaţional din Istanbul.