Digi Film şi Digi24 transmit duminică noapte, de la ora două dimineața, Gala Premiilor Oscar 2015, în direct din Los Angeles. Irina Margareta Nistor va comenta în direct, Gala Academiei Americane de Film.

În direct de la Kodak Theater din Los Angeles Digi 24 și Digi Film transmit cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar.

Peste 200 de ţări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplăteşte cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an, iar în România decernarea premiilor Oscar, se vede exclusiv la Digi24 şi Digi Film. Gazda telespectatorilor în studioul Digi24 va fi Oana Zamfir.

Alături de ea criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Dan Bordeianu şi bloggerul de fashion Ana Morodan vor dezbate nominalizările şi premiile câştigate, ţinutele afişate de actori pe covorul roşu sau apariţiile lor controversate.

De la ora 02.00, ora României, seara Oscarurilor se deschide, la Digi24 si Digi Film, cu sosirea vedetelor pe covorul roşu. Începând cu ora 03.30, în direct de la Hollywood, aflăm cine pleacă acasă cu râvnita statuetă. Pe lista favoriţilor din acest an se numără peliculele The Grand Budapest Hotel şi Birdman, fiecare concurând la nouă categorii.

Pentru premiile de interpretare, criticii de film au o singură favorită certă: Juliane Moore, recenta câştigătoare a Globului de Aur pentru rolul din pelicula „Still Alice”.

În ceea ce priveşte cel mai bun actor în rol principal, pe lista favoriţilor se află Michael Keaton, Eddie Redmayne şi Benedict Cumberbatch. Experţii în industria de film îi acordă şanse mari şi lui Bradley Cooper în rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite.

Telespectatorii care îşi doresc să urmărească Gala premiilor Oscar în limba engleză o pot face printr-o optiune din telecomanda. Anul acesta, Digi Film are onoarea să prezinte, alături de Digi24, cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar, în noaptea de 22 spre 23 februarie, şi în rezumat în seara de 23 februarie.

Gala Premiilor Oscar va putea fi urmărită în reluare, în rezumat, luni, de la 22.30 pe Digi24, Digi Film, şi pe platforma Digi Online, disponibilă gratuit abonaţilor RCS & RDS la serviciile de televiziune şi internet fix.