Irina Lepșa a devenit luni, dublă vicecampioană europeană la haltere, la turneul desfășurat în Georgia la Tbilisi.

Irina Lepșa a cucerit o medalie de argint la stilul aruncat cu un rezultat de 114 kg, iar cea dea doua medalie de argint a fost la total. După ce la stilul smuls românca a cucerit bronzul cu o reușită de 91 de kg, după ce a ratat încercările de la 90 și 94 de kg, în limitele categoriei de 58 de kg.

La stilul smuls, aurul a revenit azerei Boianka Minkova Kostova, cu 109 kg, iar argintul a fost adjudecat de rusoaica Natalia Grișina, cu 93 kg.

La aruncat, Minkova Kostova a cucerit aurul cu 137 kg, iar poloneza Aleksandra Klejnowska, 113 kg a luat bronzul.

La total s-a impus Boianka Minkova Kostova, cu 246 kg, urmată de Lepșa, 205 kg, și de Klejnowska, 202 kg.

România are un bilanț de trei medalii de argint și trei de bronz, după trei zile de competiție la Tbilisi: Monica Csengeri, bronz la categoria 48 kg, la stilul aruncat, Florin Ionuț Croitoru, o medalie de argint, la stilul aruncat, și una de bronz, la total, în limitele categoriei 62 kg, plus cele două de argint (aruncat și total) și una de bronz (smuls) obținute de Irina Lepșa, la cat. 58 kg.

În competiția din Georgia au mai rămas sportivii români: Andreea Aanei (+75 kg), Alexandru Roșu (77 kg), Florin Bejenariu Carp (77 kg), Marius Danciu (94 kg) și Leonard Cobzariu (105 kg).