Irina Begu încheie anul 2017 cu o victorie la turneul de tenis Shenzhen Open, prima competiţie din circuitul WTA care deschide sezonul din 2018. În competiţia din China se află şapte românce, printre care şi liderul WTA, Simona Halep.

Irina Begu a deschis balul la Shenzhen Open cu o victorie lejeră în faţa chinezoaicei Fangzhou Liu.

Irina Begu a început cu partida cu un break la zero după doar două minute de joc cu chinezoaica. Românca a defilat în primul set pe care l-a câştigat cu scorul de 6-1 după doar 26 de minute de joc.

În debutul setului doi, Begu a avut ceva probleme pe propriul serviciu. A fost condusă cu 40-0, însă românca a reuşit să egaleze şi să-i anuleze chinezoaicei şi a patra minge de break, reuşind în cele din urmă să-şi facă serviciul. Românca a avut probleme pe propriul serviciu în toate game-urile de serviciu.  La scorul de 5-1 în setul doi, Begu s-a chinuit minute în şir ca să-şi facă serviciul însă chinezoaica a insistat şi a bifat primul break, prelungind partida.

Ce nu a reuşit pe propriul serviciu, românca a izbutit pe serviciul chinezoaicei. După o oră şi 9 minute de joc, Begu s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-2.

În optimi, Begu va juca cu învingătoarea din partida disputată de rusoaica Ekaterina Alexandrova şi jucătoarea venită din calificări.

Românca şi-a asigurat pentru calificarea în optimi, un cec în valoare de 7,238 dolari şi 30 de puncte WTA. Peste două ore, Begu va juca şi în primul tur la dublu feminin unde face pereche cu Simona Halep.

Pe tabloul principal la simplu feminin se mai află Simona Halep, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu şi Ana Bogdan.

În proba de dublu feminin se află în primul tur, Irina Begu cu Simona Halep, Irina Bara cu Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru cu Olga Savchuk.