Irina Begu a câştigat duminică seară, pentru prima dată în carieră, turneul de tenis Oracle Challenger Series Indian Wells. Românca a bifat a şasea victorie consecutivă la turneul american, fără să piardă set.

Irina Begu se află într-o formă de zile mari. Românca a defilat la turneul challenger de la Indian Wells. Deşi este doar o competiţie challenger, cu premii totale de 162,480 dolari şi 160 puncte QTA, Begu a avut adversare puternice, precum americanca Taylor Townsend, locul 70 mondial, favorită patru, cea care a eliminat-o pe Halep în turul doi la US Open 2019.

Irina Begu a învins-o în finala de la Indian Wells, pe Misaki Doi, locul 86 mondial, în două seturi identice, scor 6-3, 6-3, după o oră şi 26 de minute de joc.

160 puncte WTA şi un cec în valoare de 24,000 de dolari va primi Irina Begu pentru câştigarea turneului de tenis. În timp ce finalista primeşte 13,500 dolari şi 95 puncte WTA.

Cele 160 de puncte o propulsează pe Irina Begu pe locul 81 mondial.

În mod normal, graţie acestei performanţe, Irina Begu trebuie să primească wild card pe tabloul principal la Indian Wells, turneu care începe mâine cu calificările.