Irina Begu și Sorana Cârstea s-au calificat miercuri, în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Istanbul, competiție dotată cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari. Alexandra Cadanțu, venită din calificări, a reușit să acceadă în optimi de finală.

Irina Begu, a treia favorită a turneului din Istanbul, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală, după ce a învins-o pe Kirsten Flipkens (Belgia), cu 6-1, 1-6, 6-3.

Irina Begu și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA, iar în sferturi cu învingătoarea dintre turcoaicele Bașak Eraydin și Ayla Aksu.

Sorana Cîrstea, a cincea favorită, s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală în urma victoriei reușite în fața grecoaicei Maria Sakkari, cu 6-4, 6-3.

Cîrstea a obținut victoria într-o oră și 21 de minute, la prima sa confruntare cu Sakkari (21 ani, 96 WTA).

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA, va juca vineri în sferturi, cu învingătoarea din meciul care le va opune pe câștigătoarea partidei Elina Svitolina (Ucraina/N. 1) — Victoria Kamenskaia (Rusia) și românca Alexandra Cadanțu.

Cadanțu, venită din calificări, a dispus, miercuri, în primul tur de japoneza Nao Hibino cu 2-6, 6-0, 6-3.