Irina Begu și Raluca Olaru s-au calificat miercuri, în semifinalele probei de dublu la BRD Bucharest Open, turneu de tenis dotat cu premii totale în valoare de 226.750 dolari.

Româncele, principale favorite ale probei de dublu feminin, s-au impus în două seturi, 6-0, 6-2, în fața cuplului Jessica Moore (Australia)/Prarthana Thombare (India).

Irina Begu a declarat în conferința de presă, că se gândește la câștigarea probei de dublu la București, dar își propune să ia fiecare meci în parte.

„Fiind acum în semifinale, ne gândim la o victorie, pentru că mai avem practic două meciuri. Ne gândim, dar vrem să luăm fiecare meci în parte. Eu cu Raluca am mai jucat și la Portsmouth, dar fiecare meci e important pentru că ne cunoaștem din ce în ce mai bine. Acum având două meciuri în picioare la București este din ce în ce mai bine. Sigur că această echipă cu Raluca poate fi o soluție și pentru Fed Cup. Chiar trebuia să jucăm împreună în Canada, dar atunci m-am accidentat și a intrat în locul meu Andreea Mitu. Dar e posibil să jucăm și la Fed Cup”, a spus Begu.

Perechea română formată din Irina Begu și Raluca Olaru vor juca în semifinale cu româncele Jaqueline Cristian şi Cristina Dinu. Asta înseamnă că o pereche formată din românce va juca finala de dublu feminin.

Ana Bogdan s-a calificat miercuri în sferturi de finală la simplu feminin, întrucât a învins-o în optimi pe turcoaica Cagla Buyukakcay (165 WTA) din Turcia cu scorul de 6-4, 7-5.

Elena Gabriela Ruse, beneficiara unui wild card, a fost eliminată, miercuri, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open, fiind învinsă de favorita numărul 2, Carla Suarez Navarro în două seturi, 6-3, 6-4.