Irina Begu şi Raluca Olaru s-au calificat în mod dramatic, luni seară, în optimile de finală ale probei de dublu feminin din cadrul turneului WTA Premier 5 de la Cincinnati.

După eşecul usturător din primul tur al calificărilor la simplu feminin, când a fost învinsă de o jucătoare no name, Begu produce o victorie nesperată la dublu alături de Raluca Olaru.

Româncele au câştigat în mod dramatic partida din primul tur la dublu, contra perechii formate din Abigail Spears şi Katarina Srebotnik.

Begu şi Olaru au pierdut primul set cu 3-6, apoi s-au impus în prelungiri în setul doi, cu 7-5, astfel că soarta partidei s-a decis în setul trei.

Româncele s-au impus în mod spectaculos, dar cu mari emoţii, cu 10-6 şi s-au calificat în optimi de finală.

În optimi de finală la dublu s-a calificat şi Monica Niculescu alături de partenera sa, Su-Wei Hsieh. Cele două s-au impus clar în două seturi, scor 6-2, 6-2 în faţa perechii formate din Johanna Konta şi Christina McHale.

Calificarea în optimi le asigură româncelor câte un cec în valoare de 4772.5 dolari şi câte 105 puncte WTA.

Pe tabloul de simplu feminin se află calificată doar Simona Halep, care va juca direct în turul doi din postura de cap de serie numărul doi.