Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat vineri dimineaţă în optimi de finală la dublu la Australian Open, după două ore de joc cu australiencele Jessica Moore/Ellen Perez.

Irina Begu și Monica Niculescu, favorite zece ale probei de dublu, s-au impus cu mare dificultate în faţa australiencelor Jessica Moore şi Ellen Perez.

Româncele au pierdut primul set cu 3-6, l-au câştigat apoi pe al doilea cui 6-3, iar în deciiv s-au impus cu 7-5. Partida a fost una dramatică și a durat 2 ore și 10 minute.

În primul set, la 4-3, Moore și Perez au făcut singurul break și au câștigat setul. Partea a doua a avut un scenariu asemănător. Begu și Niculescu au făcut break la 3-2 și au trimis meciul în decisiv.

În ultimul set, româncele au fost conduse cu 4-2, dar au revenit și au preluat conducerea cu 5-4. La scorul de 5-5, Begu și Niculescu au mai făcut un break și au servit cu succes pentru câștigarea meciului.

În optimi, Begu și Niculescu vor înfrunta perechea învingătoare a meciului Nadiya Kichenok/Anastasia Rodionova – Kristyna Pliskova/Dona Vekic.

Perechea Raluca Olaru/ Olga Savchuk  a fost eliminată de cuplul Lucie Safarova/ Barbora Strycova, scor 2-6, 2-6.