Irina Begu şi Monica Niculescu au cucerit duminică, turneul de dublu de la Hua-Hin, Thailanda, la capătul unui meci dramatic.

Româncele, favorite numărul doi, s-au impus în finală în faţa perechii formate din rusoaica Anna Blinkova și chinezoaica Yafan Wang.

Begu şi Nivculescu au pierdut primul set cu 2-6 au reuşit să revină în setul doi cu 6-1, apoi s-au impus la limită în setul decisiv cu 12-10, după o oră și 28 de minute.

În super-tie-break româncele au fost conduse cu 3-6 și 5-7, însă au găsit resurse pentru a reveni și a trece în avantaj. Niculescu și Begu au ratat două mingi de meci, la 9-8 și 10-9, dar au fructificat-o până la urmă pe cea de-a treia, impunându-se cu 12-10.

Este cel de-al doilea titulu cucerit de Irina Begu și Monica Niculescu, după ce în 2012 au câştigat turneul la Hobart. Însă au în palmares, împreună şi patru finale de dublu pierdute.

Niculescu și Begu și-au asigurat câte un cec în valoare de 6.150 de dolari și câte 280 de puncte WTA pentru că au cucerit turneul din Thailanda.