Monica Niculescu și Irina Begu s-au calificat miercuri noapte, în premieră în sferturile de finală ale probei de simplu feminin la turneul de tenis de la Washington. În plus, Niculescu a acces în sferturi și la dublu feminin.

Succes românesc pe tărâm american în capitala SUA. Begu și Niculescu merg umăr la umăr la turneul WTA.

Irina Begu a învins-o miercuri noapte pe Polona Hercog în optimile de finală ale probei de simplu feminin de la Washington, cu scorul de 3-6, 7-5, 6-4.

Begu, a opta favorită a turneului american, va juca în sferturi de finală cu Ekaterina Makarova sau cu Naomi Broady.

Monica Niculescu a reușit să o învingă miercuri seară pe Lauren Davis, în optimi. Românca a avut nevoie tot de trei seturi pentru a se impune în fața americancei cu scorul de 1-6, 6-1, 6-4.

În sferturi de finală la Washington, Monica Niculescu va juca cu australianca Samantha Stosur.

Româncele s-ar putea întâlni doar în finala de simplu de la Washington

Tot miercuri seară, Monica Niculescu s-a calificat în sferturi de finală și la dublu feminin unde face pereche cu Irina Falconi. Cele două s-au impus în primul tur în fața perechii formate din An-Sophie Mestach și Alison van Uytvanck, cu scorul de 6-1, 6-2.

În sferturi la dublu, Niculescu și Falconi vor juca cu Chia-Jung Chuang și Chen Liang.

Pentru calificarea în sferturi de finală la simplu feminin, Irina Begu și Monica Niculescu vor primi fiecare câte un cec în valoare de 6200 de dolari și câte 60 de puncte WTA. În timp ce Niculescu va mai primi și un cec în valoare de 910 dolari și 60 de puncte la dublu.