Irina Begu a ratat pe propria piele, calificarea în premieră în semifinalele turneului de tenis de la Charleston. Românca a pierdut partida în două seturi, ambele încheiate la tie-break, după ce a ratat mingi de set în ambele.

Irina Begu a dat cu stângul în dreptul în partida cu nemțoaica, pe care a pierdut-o în mod incredibil. În primul set Begu a ratat o minge de set pe propriul serviciu, iar în cel de-al doilea, două mingi de set pe serviciul adversarei.

Irina Begu a pierdut primul set, în mod incredibil, deși a a condus cu 5-2, scor la care a a ratat o minge de set. La 5-4 a servit a doua oară pentru adjudecarea setului, însă și de astă dată și-a pierdut serviciul. Ca mai apoi la 5-5 să reușească re-break, fapt ce a adus-o în postura de a servi a treia oară pentru câștigarea setului. Dar Begu și-a pierdut la zero serviciul și astfel s-a ajuns în tie-break, unde a cedat cu 3-7.

În setul doi, Begu a făcut break la scorul de 3-2, apoi la 4-2 și-a pierdut serviciul, după care la 5-4 a ratat două mingi de set pe serviciul nemțoaicei. ca mai apoi scenariul din primul set să se repede aproape identic în tie-break unde Begu a cedat cu 4-7.

Și după două ore și 4 minute de joc, Irina Begu a pierdut pe propriile greșeli copilărești, partida cu Angelique Kerber.

A fost cea de-a treia partidă jucată de româncă cu Angelique Kerber. Prima a fost în 2013 în turul doi la Indian Wells, când nemțoaica s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2, iar a doua partidă a fost în acest an în primul tur la Australian Open, unde românca s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 0-6, 6-1.

Calificarea în premieră în sferturi de finală la turneul WTA de la Charleston, îi asigură Irinei Begu un cec în valoare de 16,725 dolari și 100 de puncte WTA.