Irina Begu s-a calificat marți, pentru prima dată în carieră, în sferturile de finală ale turneului WTA Masters de la Madrid, la capătul unui meci cu final dramatic. Begu și partenera sa de dublu, Lara Arruabarrena au ratat patru mingi de meci.

Irina Begu și Lara Arruabarrena au câștigat primul set al partidei disputate cu perechea formată din Vera Dushevina și Maria Jose Martinez, cu scorul de 6-3, după 33 de minute de joc, grație break-ului reușit la scorul de 4-3.

În setul doi, perechea româno-iberică a reușit să facă break la scorul de 1-1, iar mai apoi la 4-3 și-au pierdut serviciul. Dar au reușit rapid să facă re-break, au revenit la conducerea setului cu 5-3 și au servit pentru meci.

Însă, din păcate, după ce au ratat o minge de meci, și-au pierdut serviciul și scorul a devenit egal 5-5. Și din nou, Begu și Arruabarrena au reușit să facă re-break și au servit din nou pentru câștigarea partidei.

La 6-5, perechea româno-iberică a ratat o nouă minge de meci, și astfel s-a ajuns la tie-break. Unde, finalul de meci a fost de infarct. românca și iberica au fost conduse cu 3-6, dar au reușit să revină la 6-6 iar la 9-8 au ratat o a treia minge de meci. A mai urmat una la 10-9, nici pe asta nu au fructificat-o. Abia cea de-a cincea minge, ivită la scorul de 11-10, a fost fructificată de Irina Begu și Lara Arruabarrena care merg astfel în sferturi la dublu la Madrid.

În sferturi de finală, Irina Begu și Lara Arruabarrena vor juca cu perechea formată din

Calificarea în sferturi la dublu la Madrid Open, le asigură lui Begu și Arruabarrena un cec în valoare de 31.200 de euro și câte 215 puncte WTA.

Irina Begu este calificată și în optimi de finală la simplu feminin, unde va juca miercuri cu Barbora Zahlavova Strycova.

În schimb, Raluca Olaru a fost eliminată în optimi la dublu feminin, unde făcea pereche cu Janette Husarova, de principalele favorite ale competiției, Martina Hingis și Sania Mirza, în două seturi, scor 2-6, 3-6.