Irina Begu, calificare dramatică în semifinalele turneului de la Moscova

Irina Begu a reuşit să se califice la limită, joi, în sfemifinale la turneul de tenis de la Moscova, după ce a învins-o în trei seturi pe Vera Lapko, jucătoare aflată pe locul 167 mondial.

Irina Begu a avut de furcă cu bielorusa de 19 ani. Românca a avut nevoie de trei seturi şi 2 ore şi 23 de minute de joc pentru a câştiga meciul.

Irina Begu a câştigat primul set cu 6-4, dar l-a cedat pe al doilea cu 4-6 deşi a condus în set. Astfel că s-a ajuns la setul decisiv unde românca a condus şi cu 3-0, dar s-a văzut egalată şi chiar la un pas de a pierde meciul.

La 4-4, Begu şi-a pierdut serviciul şi bielorusa a servit pentru meci. Românca a izbuztit să-i anuleze adversarei o minge de meci, a trecut în avantaj şi a făcut re-break. Begu a condus apoi cu 40-0 pe propriul serviciu dar a ratat primele trei mingi şi s-a văzut egalată. A reuşit să treacă în avantaj şi să-şi facă serviciul. A venit rândul bielorusei să conducă cu 40-0 şi să se vadă egalată. Begu a forţat şi a câştigat, reuşind să închidă setul pe serviciul adversarei cu 7-5.

În semifinale, Irina Begu va juca cu Daria Kasatkina. Pentru calificarea în semifinale, Irina Begu şi-a asigurat un cec în valoare de 42,080 dolari şi 185 puncte WTA.

În 2014, Irina Begu a jucat finala la turneul de la Moscova.