Irina Begu este prima româncă care a reușit calificarea în turul trei la Roland Garros 2022. Însă românca a fost la un pas de a fi descalificată pentru un gest necugetat. A aruncat cu racheta în pământ iar aceasta a ricoșat și a lovit un copil din tribună.

Irina Begu a învins-o joi, în turul doi, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova, favorită numărul 30 la Roland Garros.

Românca a pierdut primul set în tie-break deși a condus cu 5-4 când a servit pentru set.

După pierderea la mustață a primului set, Begu s-a mobilizat și și-a adjudecat setul doi cu 6-3.

Însă debutul setului doi a fost slab și românca s-a văzut rapid condusă cu 0-2. La scorul de 0-2 și 0-15 pentru rusoaică, românca, nervoasă, a avut un gest necugetat care putea să o coste scump. Begu a aruncat cu racheta în pământ, în preajma scaunului jucătoarei, iar racheta a ricoșat în tribună și a atins un copil. Imediat, arbitrul de scaun a oprit meciul și a chemat supervisorul de la Roland Garros. Acesta a discutat cu arbitrul, cu Begu cât și cu părinții copilului lovit și a decis ca românca să nu fie descalificată și partida să continue. Decizia suervisorului nu a fost pe placul rusoaicei care a discutat cu acesta în timp ce gesticula din mâini, vizibili deranjată de decizie.

Arbitrul de scaun a decis reluarea partidei după ce i-a aplicat un avertisment Irinei Begu. Românca a reușit să facă apoi re-break și să egaleze la 2-2. În cele din urmă, Begu s-a impus cu 6-4 în setul decisiv și emrge în turul trei la Roland Garros unde va juca cu franțuzioaica Leolia Jeanjean, locul 227 mondial care a eliminat-o pe Karolina Pliskova, locul 8 mondial.

La finalul meciului, Begu a mers din nou să vadă starea băiatului lovit de rachetă și a făcut apoi o poză cu el.