Azi se împlinesc trei ani de la tragedia produsă în Clubul Colectiv din Bucureşti, în urma căreia 64 de tineri şi-au pierdut viaţa. Deşi au trecut trei ani de la tragicul eveniment care a şocat întreaga ţară, nu s-a stabilit niciun vinovat şi nici nu se ştie cu adevărat ce a fost acolo. O întâmplare nefericită, sau crimă bine tilcuită?

Incendiul s-a produs pe 30 octombrie 2015, în timp ce trupa Goodbye to Gravity susţinea în clubul Colectiv, un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului şi s-a extins extrem de rapid. Imediat după producerea tragediei, scenariile şi ipotezele au curs valuri. Multe voci susţin că incendiul nu avea cum să se producă doar de la artificii şi că totul ar fi fost premeditat şi că apropiaţii patronilor, care se aflau în club, au fost avertizaţi să plece din club cu 10 minute înainte de izbucnirea incendiului care a ucis 64 de persoane.

La două săptămâni de la producerea tragediei, un pompier a lansat o ipoteză șocantă. Rapiditatea cu care s-a desfășurat incendiul indică faptul că acesta ar fi fost provocat. Pompierul spune că tinerii aflați în Club Colectiv la concertul din 30 octombrie 2015, au ars de vii precum la crematoriu.

Pompierul Ady Lupu, a publicat pe facebook concluziile incendiului din Club Colectiv, coroborând informaţiile din media, inclusiv cu documente oficiale, cum ar fi referatul procurorilor în vederea arestării preventive a patronilor clubului. Pompierul susține că în realitate incendiul din Club Colectiv a fost un atentat terorist.

La ora 22:32:16, imediat după ce artificiile s-au stins se observă cum spaţiul dintre stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă rămâne în continuare luminat, iar lumina creşte foarte repede în intensitate acoperind o suprafaţă tot mai mare; Astfel, la ora 22:32:26 se observă, de fapt, cum tavanul situat între stâlpul de susţinere al imobilului şi scenă arde, iar din acesta încep să cadă bucăţi incandescente;”, fragment din Referatul Procurorilor după vizionarea înregistrărilor din Clubul Colectiv.

“Practic, când au venit pompierii nu au avut ce să stîngă. S-a transformat acea incinta într-un crematoriu în care acele persoane au fost carbonizate, că o camera de gazare, deci cu o mixtură în care în permanentă mai apar alte substanţe care fiecare dintre ele poate că le-am putea contracara, dar împreună nu ştie nimeni ce se poate face cu ele”, a declarat prof. dr. Dan Enescu, directorul Spitalului “Grigore Alexandrescu” la Ambasada Franţei.

Medicul a mai precizat că una dintre fetele care a ajuns la Spitalul Universitar în seară incidentului stătea pe un scaun sub observaţie, nu părea să aibă nimic, dar s-a prăbuşit brusc şi a murit.

“La Colectiv, oamenii au murit precum la Auschwitz. Tinerii aflaţi în club au fost practic gazaţi cu acid cianhidric, acesta fiind folosit şi de nazişti în lagărele din cel de-Al Doilea Război Mondial,” au declarat biochimiştii.

Rezultatele analizei chimice, făcută de experţii de la Universitatea Politehnica din București, au confirmat prezenţa acidului în gazul ucigaş.

Componenta gazului emanat de focul izbucnit în noaptea fatidică în club este extrem de complexă.

“Dominanta în componentă gazelor este reprezentată de monoxidul de carbon şi imensă majoritate a pacienţilor, pe baza investigaţiilor efectuate la internare, au demonstrat că erau intoxicaţi cu monoxid de carbon. De asemenea, era prezent în ordinea concentraţiei, în ordinea importanţei: acid ciahidric, monoxid de azot, dioxid de azot, acid clorhidric, toluen şi xilen. Conform comentariului colegilor de la Universitatea Politehnică, o astfel de combinaţie de otrăvuri pentru o fiinţă umană cu greu şi-ar putea-o imagina cineva”, a spus Ioan Lascăr, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Profesorul Dan Enescu, medic chirurg la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, cel care i-a tratat şi pe bebeluşii răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, spune că tocmai această compoziţie toxică face cazul special: Am avut impresia, când i-am văzut, că arată altfel decât am văzut în toată existenţa mea, adică era un lucru pe care nu reuşeam, va daţi seama că, după 20.000 de arsuri, începi să-ţi dai seama când intri în contact cu această patologie, şi îţi dai seama cam cum ar trebui să arate. Era ceva….am şi descris, este ceva pe care nu reuşesc să-l înţeleg. Era tocmai ce aţi auzit adineauri, componentă această de intoxicaţie.

În baza acestor informații și declarații, pompierul a concluzionat tranşant că incendiul de la Colectiv are aspectul unui atentat terorist!

Asistăm la primul asasinat terorist împotriva unor oameni frumoşi şi liberi! Gazare, ardere rapidă, plimbarea morţilor cu salvările, substanţe toxice necunoscute în plămânii victimilor, zeci de morţi instant şi în curând probabil în săptămânile ce vor urmă numărul se va duce spre 100… Am participat la sute de incendii când eram militar, la făbricuţe colegi de-ai mei la Fabrică Policolor şi nu s-a pomenit aşa ceva în toată istoria incendiilor în era “modernă ” să zic . Atâtea victime efectiv gazate şi arse în halul acesta . Nu ştiu de unde sunt imaginile, nu am fost acolo, dar să se moară în halul ăla şi să fie legat de acest caz atâtea “coincidenţe” , asta mă face să mă gândesc la un Crematoriu nazist în 2015. 

Nu cred că tavanul sau buretele a fost spălat cu soluţii imflamabile clasa 3,4,8 ADR din greşeală , iar fumul destul de toxic (clasa 6 ADR) de nici doctorii nu reuşesc să identifice decât 4 mari substanţe în compoziţia gazului ,dintre care şi un acid ce intră la clasa 2.3; 2.1;8 -toxic, inflamabil, corosiv. 

Deci avem un incendiu de la un burete şi nişte substanţe dubioase care nu aveau că caută acolo,dar ce domnule eram într-o fabrică de produs substanţe industriale periculoase ???!!! 

Deci : 263 gaz toxic imflamabil, 265 gaz toxic imflamabil comburant, 436 substanţă solidă imflamabila ce produce gaz toxic, TOC -TOXIC ,COMBURANT,COROSIV (a nu se stinge cu apă A-ASFIXIANT-Clasa 2.2. Clasa 8 substanţe corosive . ŞI TOT CRED UNII CĂ A FOST DOAR ACCIDENT !!!!!! ŞI TOTUL A PORNIT DE LA UN BURETE ŞI NIŞTE LEMN DE BRAD . Buretele am văzut că arde cu putere şi degajă un gaz nociv, flacăra se propagă repede şi toată teoria mea conspiraţionistă poate de prost gust , probabil cade la prima pală de vânt , sunt de-acord , pot fi un idiot , nu-i problema se mai înşală lumea şi va rămâne un alt comentariu tâmpit de pe facebook.

 Mulţi martori declara însă că tavanul care are probabil ceva sute de m/2 s-a aprins tot în timp foarte scurt 12 sec-1 minut! Bineînţeles am auzit de la o prietenă că s-ar fi spălat înainte tavanul cu toluen sau diluat şi apoi s-a pus buretele (trebuie aflat cu ce a fost lipit, sunt întradevăr adezivi foarte toxici şi care la fel propagă flacăra ce se răspândeşte destul de repede) 

Diluantii sunt foarte inflamabili dar se evaporă repede şi lucrarea de izolaţie fonică dar nu a fost făcută în ziua aia, imbibandu-se zeci de kg în burete ,sau iar cine ştie ce adeziv inflamabil în cantităţi uriaşe. Am văzut filmuleţul de pe Pro tv în care acest burete se aprinde şi flacăra se întreţine uşor şi la fel se răspândeşte repede . 

Dar cum naiba să se aprindă un club întreg într-un minut asta nu pot înţelege . Mai lipseşte ceva, sau lipsesc alte substanţe inflamabile. Substanţele de tip TFC de exemplu adică cianură şi arsenicul ard foarte repede , degajă gaze foarte toxice şi focul se propagă repede .

Cică chiar buretele eliberează cianură la ardere , ok de-acord, dar cum dreacu în mai puţin de un minut cel puţin 100 de oameni erau în flăcări ??!!

Şi 2 şi 3 minute, e prea rapid pentru sute de metrii .
Şi-apoi toate declaraţiile bombă, că erau satanişti , că şi-au meritat soarta , doctorii români şi francezi care au declarat că s-au confruntat cu substanţe necunoscute de ei ce au otrăvit pacienţii , dealfel foarte mulţi mor de la otrăvuri nu de la arsuri dacă observi , m-a făcut să dezvolt această teorie.

Poate e stupidă şi rămân un bou , dar nu e problema, ei au zis că noi rockerii suntem satanişti şi că ne merităm soarta nu ?!

E, atunci pot specula şi eu pe declaraţiile lor că sunt criminali !

Sau haide să zic că mă înşel eu şi să zicem că nu este aşa !
Totuşi buretele a fost “montat” de o firma specializată nu ?!ei chiar au sugerat să se adauge burete ignifug!

Deci, asta iar mă face să cred că cei de la firma respectivă nu erau idioţi şi nu au dat cu tone de adeziv-lipici-prenadez pe pereţi!

La trei ani de la tragedia din Colectiv, România nu mai are bancă de piele. După 22 de ani de existenţă, autorităţile au închis singurul loc unde se depozita şi conserva pansamentul biologic pentru marii arşi. Banca a fost vitală în primele zile de la Colectiv pentru tratarea victimelor, potrivit Digi 24.