Președintele României, Klaus Ioahnnis ar putea face o mutare bombă după moțiunea de cenzură adoptată miercuri de Parlamentul României care a dus la demiterea Guvernului Sorin Grindeanu. Pe surse se vehiculează varianta ca Iohannis să dea sah mat la PSD, desemnându-l pe Sorin Grindeanu să formeze noul Guvern.

Tabăra Dragnea l-a îngenuncheat pe Grindeanu dar ultimul cuvânt îl are Klaus Iohannis. Președintele cheamă luni, la consultări la Palatul Cotroceni, partidele politice parlamentare pentru a desemna noul prim ministru.

Se zvonește că Iohannis le pregătește o surpriză uriașă celor de la PSD. Pentru că PNL alături de USR, PMP, UDMR și minorități nu au 50%+1 din voturile necesare formării noii majorități, Iohannis vrea să le facă zile fripte celor de la PSD.

Surpriza ar fi desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier pentru formarea noului Guvern în ciuda faptului că miercuri a fost demis.

Președintele ar recurge la acest gest pentru a rupe PSD și pentru a-i determina pe social democrați să-l suspende și astfel să devină o victimă în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019.

După votul din Parlament, Sorin Grindeanu a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria unde a spus că își va face în continuare datoria, până la instalarea noului cabinet, și le-a cerut și miniștrilor demisionari să facă același lucru.

Sper ca votul de azi să nu fie o mare greșeală, iar PSD să numească viitoriul premier. Vreau să ieșim din acest blocaj, să transmitem că România rămâne un mediu stabil. PSD nu înseamnă nici Sorin Grindeanu, nici Liviu Dragnea. Sper ca în șase luni să nu ajungem într-o situație similară, România nu ar merita așa ceva”, a spus Grindeanu.

Din totalul de 464 de parlamentari, 397 au fost prezenți în sală, însă doar 251 de parlamentari și-au exprimat miercuri, în plen, votul la moțiunea de cenzură. Dintre aceștia, doar 241 au votat pentru adoptarea moțiunii.