Ionela Cozmiuc, aur la Mondialele de Canotaj din Cehia

Ionela Cozmiuc a cucerit vineri, medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Racice, Cehia, în proba de schif simplu, categorie ușoară.

Ionela Cozmiuc a cucerit vineri, primul titlul mondial pentru România la Racice, din Cehia. Campioană Europeană în exercițiu, Ionela Cozmiuc a devenit acum și Campioană Mondială în 2022 în proba de schif simplu categorie ușoară (LW1x)!

Campioană mondială în 2017 și 2018 alături de Gianina Beleagă în barca de dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Cozmiuc, 27 de ani, și-a adăugat, azi, o nouă medalie de aur în palmares.

Românca a câștigat proba de schif simplu, categorie ușoară, o probă neolimpică, însă e o reușită care îi dă încredere pentru viitor. Românca a făcut o cursă tactică, fiind a doua până la 1500 de metri, când a forțat și a preluat conducerea cursei . Ea trecut prima linia de sosire înaintea lui Martine Veldhuis (Țările de Jos) și lui Jackie Kiddle (Noua Zeelandă).

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la n Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).