Ion Țiriac spune că tenisul feminin nu mai are personalități importante și că legendara Serena Williams are 90 de kilograme şi este total ieşită din formă.

Serena Williams a intrat în colimatorul lui Ion Ţiriac. Românul spune că sportiva nu e deloc în formă şi că nu a avut grijă de silueta sa după naştere.

„Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin”, a spus Țiriac pentru Sport Bild.

Ion Țiriac se plânge că jucătoarele aduc doar 25% din încasări la turneul de la Madrid pe care îl patronează, spre deosebire de tabloul masculin: „Asta se întâmplă când amesteci afacerile cu politica. Organizez turneul de la Madrid cu aceleaşi premii la masculin şi la feminin. Dar veniturile de la feminin sunt 25 la sută. Aceasta este realitatea. Băieţii mă întreabă: «Ion, cât timp mai plăteşti fetele din banii mei?»”.

Român nu s-a ferit și l-a criticat și pe celebrul Roger Federer: Roger Federer este cu siguranţă cel mai bun jucător de tenis din toate timpurile, dar nu se comportă corect. Nu cred că abordarea lui e corectă. El îşi alege turneele în care joacă, ceea ce este greu de acceptat în alte sporturi.

Serena Williams revine în circuit pe zgură la turneul de la Madrid ce se va desfăşura în luna mai şi unde este cap de serie numărul doi.