Ion Ţiriac îl face praf pe celebrul Roger Fderer. Românul spune că ceea ce face elveţianul, prin refuzul de a juca trei luni pe zgură, este de neimaginat. 

Ion Ţiriac e foc şi pară pe Fderer pentru că elveţianul nu va juca nici în 2018 la turneul de la Madrid.

Miliardarul român spune că eleveţianul nu poate alege unde vrea să joace şi unde nu.

Roger Federer este indiscutabil cel mai bun jucător de tenis din istorie, dar nu cred că se comportă corect. Nu cred că abordarea lui de a selecta turneele la care participă este una justă. Aşa ceva este inimaginabil în alte sporturi! Cum ar fi ca Lewis Hamilton să meargă doar la 5 Mari Premii de Formula 1, apoi să refuze, că nu mai are chef?„, a spus Ţiriac, într-un interviu pentru site-ul sportbild.de.

După eliminarea suferită în turul doi la turneul de la Miami, în faţa australianului Thanasi Kokkinakis, Federer a declarat că nu va participa la niciun turneu desfăşurat pe zgură în 2018.

„Am decis să nu joc sezonul de zgură. Nu am jucat foarte bine nici săptămâna trecută (n.r. – Roger Federer a pierdut finala de la Indian Wells în tiebreak-ul setului decisiv în faţa lui Juan Martin del Potro). Încerc să pun ordine în lucruri, acum am ceva timp la dispoziţie. A fost important să recâştig numărul unu mondial la Rotterdam, să îl păstrez acum sau să îl recâştig de-a lungul sezonului nu mai este la fel de important”, a spus Federer.

Deţinător a 20 de titluri de Mare Şlem, Federer nu a mai disputat niciun meci pe zgură în ultimii doi ani. Şi e foarte posibil să nici nu se mai întâmple asta, după spusele lui Pierre Paganini, fizioterapeutul tenismenului.

„Cu toate că şocul pe articulaţii este mai mare decât în meciurile pe zgură atunci când se joacă pe ciment, Roger are secretul său. Pe terenurile rapide, şocul este scurt, piciorul părăseşte rapid suprafaţa de joc, iar un ‘dansator’ precum Federer îşi solicită mult mai puţin articulaţiile. Ei, bine, diferenţa pe zgură este că jucătorii sunt nevoiţi să alunece, procedeu care generează o mulţime de vibraţii în picior. Noi nu vedem din exterior, dar în acel moment se creează o instabilitate în genunchi şi gleznă, care poate dăuna articulaţiilor”, a spus Paganini într-un interviu acordat New York Times.