Sindicaliștii de la Romatsa pot răsufla ușurați, au scăpat de general. Ion Aurel Stanciu și-a dat demisia din funcția de director Romatsa după ce a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor. 

Schimbare de ultimă oră la Romatsa. Ion Stanciu a fost ”convins” de Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, să-și dea de misia de la Romatsa și să accepte numirea în funcția de secretar de stat la Transporturi. Decizia a aprobată de Ponta și a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel că sunt șanse foarte mai ca sindicaliștii să renunțe la greva generală programată să înceapă pe 1 septembrie.

Sindicaliştii ROMATSA fac dezvăluiri care provoacă îngrijorare referitoare la siguranţa traficului aerian pe deasupra României. Controlorii de trafic, care de câteva luni poartă un adevărat război cu directorul ROMATSA, spun că, din cauza echipamentelor depăşite, ajung să piardă contactul cu avioanele.

Acest sistem, dacă ne dispar avioane de pe ecran, nu se aude bine în frecvenţă, nu putem să îl reparăm, nu sunt specialiştii care l-au creat, italienii de la care îl cumpăraserăm, pentru că n-au vrut să mai dea bani, azi nu mai avem acest contract de mentenanţă. Foarte multe ţinte care au dispărut de pe ecran. Ţintele sunt avioanele. Tu vezi pe ecran o ţintă, să zicem TAROM 234 şi, la un moment dat, dispare, nu mai vezi nimic, nu mai există informaţia respectivă. Pot să îl coordonez dacă vorbesc cu el, dar, practic, în momentul ăla nu îl mai văd”, susține Gabriel Tudorache, lider de sindicat, problemele cu care se confruntă angajaţii. 

Managerul Ion Aurel Stanciu spune că acuzaţiile sunt nefondate şi că le va demonta printr-o situaţie referitoare la siguranţa traficului din ultimii ani.

Dacă greva generală intră în vigoare pe 1 septembrie, traficul aerian din România va fi paralizat, întrucât avioanele nu pot decola și ateriza dacă controlorii de trafic nu le oferă suportul tehnic.