Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat vineri, că economia României nu a fost oprită niciodată şi că a discutat cu Premeirul Orban şi cu Mugur Isărescu despre măsuri de revigorare a economiei.

Klaus Iohannis uimeşte populaţia cu o nouă declaraţie abracadabrantă. În „România Normală” a lui Iohannis, economia nu a fost niciodată oprită. Pentru Iohannis, faptul că peste un milion de angajaţi sunt în şomaj tehnic, faptul că Automobile Dacia şi Ford Craiova au sistat lucrul timp de două luni, faptul că restaurantele, frizeriile, cabinetele stomatologice, Mall-urile, au fost închise, nu înseamnă că economia României s-a oprit şi drept urmare ea trebuie revigorată şi nici decum pornită.

„Tocmai am finalizat o întâlnire foarte bună, la care au participat, împreună cu mine, domnul Ludovic Orban – Premierul, domnul Isărescu – Guvernatorul Băncii Naționale, Ministrul Finanțelor – domnul Cîțu, și colegul meu, Cosmin Marinescu. Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală. Ne-am concentrat în această discuție, în partea după introducere, pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură„, a declarat Klaus Iohannis.