Klaus Iohannis trebuie să restituie statului român, toți banii încasați în mod ilegal pentru chiria spațiului pe care l-a luat cu acte false. Lunar, Iohannis primește de la Raiffaisen Bank, 5000 de euro pentru spațiul pus la dispoziție băncii.

Klaus Iohannis pierde definitiv casa cumpărată cu acte false și trebuie să restituie toți banii încasați din chirie. Casa e defapt o căsoaie formată din 13 apartamente.

Imobilul cu numărul 29 de pe strada Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului, din care soţii Iohannis au cumpărat jumătate la începutul lunii iunie 1999, a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora, casa a ajuns în proprietatea statului român.

În anul 1997 casa a fost cumpărată de chiriaşi, iar în 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat imobilul au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Ulterior, imobilul a ajuns în proprietatea familiei preşedintelui, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea, iar foştii chiriaşi au cerut în instanţă anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea.

Familia Iohannis a pierdut procesul la Braşov, iar la jumătatea lunii noiembrie 2015 preşedintele Klaus Iohannis a făcut recurs, acesta fiind respins la Curtea de Apel Braşov, care a menţinut decizia Tribunalului Braşov.

În aprilie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat de la Curtea de Apel Braşov la Curtea de Apel Piteşti, care trebuie să se pronunţe pe o contestaţie în anulare depusă de famillia Iohannis.

Acum, Iohannis trebuie să dea statului român peste 600,000 de euro, bani încasați din chirie de la Raiffaisen Bank. Fie dă banii de bună voie, fie statul român îl dă în judecată pe Președinte pentru a recupera prejudiciul.

Avocatul care s-a luptat 17 ani în instanță cu familia Iohannis, pentru a dovedi falsul ordinar, a delcarat la Antena 3, că a făcut plângere penală pe numele acestora, însă dosarul ”s-a pierdut”.

Lucrurile sunt așa de evidente că aproape nu mai e nevoie să facem comentarii. Dacă ei se duc la prima instanță și depun cele două testamente. La prima vedere ele sunt false și vă dau un argument insurmontabil. Testamentul lui Baștea. El decedează în anul 1993. testamentul e făcut în anul 91. El dispune, prin legate particulare, asupra unor case care erau în proprietatea statului și care au fost revendicate abia în 1998. Deci la șase ani de la moartea lui Baștea Nicolae. Nici nu îmi închipui ce au gândit oamenii aștia când au plastifiat un astfel de testament. Testamentul lui Ghenea: El a fost deposedat de casă în anii 50, prin naționalizare. Ghenea era conștient că nu mai e proprietar al acestor case. Cum să facă el testament pe aceste case în favoarea lui Lăzurcă sau lui Baștea Nicolae? Iată argumentele care, într-o înlănțuire logică înlătură orice fel de comentarii. Cele două testamente erau în mod evident false”, a spus avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, la Antena 3.

Avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care s-a judecat familia prezidenţială, a declarat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că familia Iohannis cunoștea cum s-a falsificat lanțul succesional în cazul casei din Sibiu pierdută în instanță.

”Lucrurile sunt așa de evidente că aproape nu mai e nevoie să facem comentarii. Dacă ei se duc la prima instanță și depun cele două testamente. La prima vedere ele sunt false și vă dau un argument insurmontabil. Testamentul lui Baștea. El decedează în anul 1993. testamentul e făcut în anul 91. El dispune, prin legate particulare, asupra unor case care erau în proprietatea statului și care au fost revendicate abia în 1998. Deci la șase ani de la moartea lui Baștea Nicolae. Nici nu îmi închipui ce au gândit oamenii aștia când au plastifiat un astfel de testament. Testamentul lui Ghenea: El a fost deposedat de casă în anii 50, prin naționalizare. Ghenea era conștient că nu mai e proprietar al acestor case. Cum să facă el testament pe aceste case în favoarea lui Lăzurcă sau lui Baștea Nicolae? Iată argumentele care, într-o înlănțuire logică înlătură orice fel de comentarii. Cele două testamente erau în mod evident false”, a spus avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, la Antena 3.