Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM și ARTRI solicitã Președintelui României promulgarea în cel mai scurt timp a noii legi RCA.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM și ARTRI solicitã Președintelui României, Klaus Iohannis, promulgarea în cel mai scurt timp a noii legi privind asigurarea obligatorie de rãspundere civilã auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie- legea RCA.

Noua lege RCA creeazã premisele stabilitãții unei piețe pentru un produs obligatoriu cu important rol social și introduce noțiuni elementare corect fundamentate pentru buna funcționare a pieței, precum tariful de referințã, decontarea directã sau limitarea cheltuielilor administrative.

Noua lege RCA ar trebui sã conducã la evitarea pe viitor a situațiilor care au provocat explozia tarifelor RCA, fapt care a determinat plafonarea acestora pe ultimele șase luni.

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, COTAR, APULUM, ARTRI considerã cã Președinția României a observat toate disfuncționalitãțile pieței RCA din ultimii ani și va lua decizia corectã de a promulga în cel mai scurt timp noua lege RCA în forma adoptatã de cãtre Parlament.