Sfidare naţională din partea lui Iohannis pentru toţi românii. Preşedintele refuză să fie prezent la manifestările dedicate Micii Uniri. Iohannis îşi trimite consilierii la evenimentul naţional şi el pleacă cu avionul la Strasbourg.

Iohannis nu dă doi bani pe Mica Unire, deşi este Preşedintele României, iar evenimentul este unul dintre sărbătorile naţionale extrem de importante ale poporului român.

Iohannis nu va fi prezent nici la Bucureşti, Iaşi şi nici la Focşani, acolo unde autorităţile locale vor organiza manifestări dedicate zilei Micii Uniri a Principatelor Române.

Iohannis preferă să meargă la Strasbourg de Ziua Micii Uniri şi să îşi trimită la manifestări, consilierii de la Cotroceni să-l reprezinte.

„În perioada 24-25 ianuarie preşedintele României va fi prezent la Strasbourg, la Consiliul Europei. Elementul central al acestei deplasări îl reprezintă un discurs pe care îl va susţine în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Este o practică pentru acest for să invite personalităţi la nivel înalt, şefi de stat, de guvern, şefi ai unor instituţii internaţionale, să susţină astfel de discursuri în plenul sesiunilor anuale. Cu prilejul acestei deplasări, preşedintele va avea întrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia şi cu preşedintele CEDO. Preşedintele va fi prezent la Muzeul Naţional Cotroceni, la manifestarea «Locuri şi sunete ale Micii Uniri», un eveniment dedicat împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor şi în acest context, cu acelaşi prilej, în ziua de 24 ianuarie, Administraţia Prezidenţială va fi reprezentată la nivel de consilier prezidenţial şi consilier de stat la toate manifestările dedicate acestei zile”, a detaliat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

Pe 24 ianuarie se împlinesc 158 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române.

Pe data de  24 ianuarie 1859 a avut loc Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Mica Unire de la 1859 a fost primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român.