Klaus Iohannis se joacă cu nervii românilor şi anunţă că defapt, din 15 mai, nu vorm scăpa de restricţii. Deci măsurile de relaxare anunţate în 21 aprilie 2020, sunt doar vorbe goale.

Preşedintele României anunţă că defapt nu va exista nicio relaxare din 15 mai, în România. Scăpăm doar de declaraţia pe proprie răspundere, în rest, măsurile restricitve vor fi menţinute.

„Nu ar fi păcat să dăm cu piciorul la aceste rezultate obținute greu? Sunt foarte conștient că oamenilor le-a fost greu să stea acasă, să își reducă viață într-un fel total neașteptat, că medicilor le-a fost extrem de greu și le este în continuare, dar împreună am obținut aceste rezultate. Repet: pericolul nu a trecut și este nevoie în continuare de maximă atenție. Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viața noastră normală dinainte de epidemie. 15 mai nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experții ne spun că nici nu știm când vom reveni la o viață normală. Vor rămâne foarte multe restricții în vigoare. Nu vom putea să ne întâlnim decât maxim câte 3 persoane, nu vom putea o vreme să ieșim la restaurant sau la mall, nu vom putea să plecăm din localitate decât dacă avem un motiv serios. În majoritatea unităților, private sau de stat, la ușă va fi cineva care ne va măsură temperatura. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an. Mulți doresc să se reia competițiile sportive. Dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile în nicun caz nu vor intră repede în normalitate”, a declarat Iohannis, azi, la Palatul Cotroceni în cadrul unei conferinţe de presă.