Klaus Iohannis se joacă cu nervii românilor. Mult trâmbiţatele măsuri de relaxare din 15 mai, devin pe zi ce trece, „măsuri de ne-relaxare”. Preşedintele s-a sucit în privinţa măsurilor de relaxare anunţate pe 21 şi 22 aprilie 2020.  Azi, justificând creşterea numărului de cazuri de coronavirus din România, Preşedintele a anunţat că nu mai putem vorbi de măsuri de relaxare.

Trebuie să fim foarte conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă și că epidemia oricum va dispărea. Dragii mei, din păcate, nu este așa! Am avut, ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Avem astăzi peste 300. Deci, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau despre o încetinire, din păcate, a acestei epidemii„, a delcarat Preşedintele României.

Azi a anunţat că şcolile rămân închise până în septembrie 2020. Iar din 15 mai, posibil să ieşim din casă fără declaraţie pe proprie răspundere, dar cu masca pe figură.

Pe 21 aprilie, Iohannis anunţa în premieră că după 15 mai, nu va mai prelungi starea de urgenţă şi că va începe un program de relaxare a măsurilor.

Acum este timpul să ne gândim la ceea ce se numește un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină pe data de 15 mai. Deci, după data de 15 mai, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese în urma bolii scade, dacă noi respectăm cu toții măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm atunci într-o fază de relaxare„, declara Klaus Iohannis în 21 aprilie 2020.

Pe 22 aprilie 2020, Iohannis dădea şi mai multe detaii despre programul de relaxare:  Am avut astăzi o nouă întâlnire cu Premierul Orban și cu un grup de miniștri și consilieri, pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa-numitul plan de relaxare. Este vorba, evident, de relaxarea măsurilor pe care le-am luat pentru protecția populației și, în acest sens, vom avea, în scurt timp, un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public. Dar am considerat că unele din chestiunile care ne privesc pe toți, vă privesc pe toți, trebuie anunțate din timp, ca să ne pregătim. Una dintre aceste măsuri este cea cu masca de protecție. Astfel, am decis astăzi că, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării. O a doua măsură pe care am decis-o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți români. După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. După 15 mai, vom putea să ne mișcăm mai liber, însă viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în pași, vom stabili exact care activitate când poate să înceapă.

În acest ritm, de schimbare a declaraţiilor de la o zi la alta, ne putem aştepta ca pe 15 mai să ne anunţe că va prelungi starea de urgenţă pentru încă o lună.

Dacă vrei să ajuţi la scrimbarea lucrurilor în ţară, iar astfel de abuzuri din partea statului să nu se mai întâmple, alătură-te şi tu echipei Noua Românie, singurul partid care nu primeşte traseişti politici.

Poţi să te înscrii în Partidul Noua Românie, completând aici formularul online.

Pe site-ul oficial al Noua Românie puteți citi Statul și Programul Politic, www.partidulnouaromanie.ro.

Urmărește pe facebook activitatea Noua Românie.