Iohannis s-a prăbușit în sondaje. Doar 14% dintre români mai au încredere în Preşedinte

Românii şi-au pierdut încrederea în actualul Preşedinte al României. Dacă în urmă cu fix doi ani, 67% dintre români îl votau pentru un nou mandat la Cotroceni, azi, Kalus Iohannis s-a prăbuşit la capitolul încredere în rândul românilor.

Președintele Klaus Iohannis a scăzut la 14% în octombrie în topul încrederii românilor, de la 28% în luna septembrie, Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde pentru PSD, doar 14% dintre români mai au încredere în Iohannis. În urmă cu o lună, Preşedintele avea o cotă de încredere de 28%. Aşadar doar într-o lună, încrederea românilor în Iohannis, s-a înjumătăţit.

În același top, premierul demis Florin Cîțu e la o cotă de 7%. În timp ce topul încrederii e condus de Alexandru Rafila, cu 30%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 octombrie – 26 octombrie, pe 900 de subiecți, prin metoda CATI (interviuri telefonice).

80% dintre respondenți spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. 24 dintre români au dat nota 1 (minimă) guvernului Cîțu pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid.

Clasamentul încrederii în politicieni e condus de Rafila (30%), Ciolacu (25%), Emil Boc (24%), Raed Arafat (23%), George Simion (20%).

Dacian Cioloș e la 13%, imediat după președintele Klaus Iohannis.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, respondenții ar vota cu PSD (40%), PNL (17%), AUR (14%), USR (13%), UDMR (5%).

Iohannis e văzut drept principalul vinovat de criza politic de către 18% dintre respondenți, urmat de PNL (14%), USR (11%) și Florin Cîțu (8%).