Preşedintele României, Klaus Iohannis primeşte o lovitură neaşteptată de la Bruxelles, fix din tabăra sa. Europarlamentarul Cristian Preda îl critică dur pe Iohannis pentru faptul că Preşedintele a cam tras chiulul toată vara. În loc să conducă ţara, Iohannis a stat numai în vacanţe şi plimbări.

Lui Iohannis nu-i prea place munca, lucru observat şi de un oficial de la Bruxelles. Cristian Preda îl ia la bani mărunţi pe Iohannis, făcându-i observaţie pentru faptul că nu prea merge la…muncă.

„In urma cu cateva zile, purtatoarea de cuvant a presedintelui a reactionat la o declaratie a lui Liviu Dragnea. Acesta sugerase ca Iohannise e inca – bine mersi! – in vacanta. Seful PSD a preluat, de fapt, o nemultumire exprimata mai ales in tabara suporterilor sefului statului. Care se simt, in multe momente, abandonati si ii reproseaza celui pe care l-au votat in 2014 ca e absent din viata publica. Cum prima luna de dupa vacanta de vara tocmai s-a incheiat, poate ca e bine sa vada fiecare cat a muncit K. Iohannis in acest interval si sa judece singur. Pentru a usura evaluarea, am preluat mai jos toate informatiile incluse in „agenda presedintelui”, asa cum a fost publicata de catre oficialii de la Cotroceni”, scrie Cristian Preda în editorialul de pe ziare.com.

Eurodeputatul prezintă pe zile, activitatea lui Iohannis, în luna sepembrie:

De pe site-ul institutiei se poate afla chiar si durata interventiilor sefului statului. Iata ce a facut el, zi de zi, in ultima luna:

1-3 septembrie: nimic.
4 septembrie: a semnat 4 decrete
5 septembrie: nimic.
6 septembrie: a semnat 4 decrete.
7-10 septembrie: nimic.

11 septembrie: a vorbit 8 minute si 56 de secunde la deschiderea anului scolar de la Liceul Sincai din Bucuresti.

12 septembrie: a semnat 6 decrete si a asistat (tacut) la depunerea juramantului de catre doi noi ministri.

13 septembrie: a semnat un decret si a inmanat drapele de lupta pentru 11 unitati ISU.

14 septembrie: a semnat un decret, a prezidat sedinta CSAT si a vorbit 4 minute si 22 de secunde sportivilor care plecau la jocurile Invictus.

15 septembrie: a trimis doua mesaje de condoleante.

16 septembrie: a semnat un decret.

17 septembrie: a transmis un mesaj despre furtunile din Banat.18 septembrie: a semnat un comunicat despre aceleasi furtuni, cerand Guvernului sa avertizeze cetatenii.

19 septembrie: a participat la deschiderea sesiunii ONU, a avut doua intrevederi (de cate 30 de minute) cu presedinta Estoniei si cu presedintele Egiptului, a fost la dejunul oferit de secretarul general ONU, a avut doua alte reuniuni de lucru, apoi a mers la doua receptii, oferite de catre Delegatia UE la New York si, respectiv, Donald Trump.

20 septembrie: s-a intalnit cu premierul Moldovei, cu secretarul general al ONU, a vorbit 11 minute si 25 de secunde in fata Adunarii generale a ONU, 5 minute si 40 de secunde la un seminar despre egalitatea de gen si 12 minute si 7 secunde la un forum despre educatie.

21 septembrie: a facut declaratii de 14 minute si 20 de secunde pentru presa romana care l-a insotit la New York, apoi li s-a adresat – pret de 6 minute si 18 secunde – romanilor din Philadelphia.

22-25 septembrie: nimic.

Probabil asta înseamnă pentru Klaus Ioahnnis: România lucrului bine făcut!!!