Preşedintele României, Klaus Iohannis poate răsufla uşurat, procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul penal deschis cu privire la casele din Sibiu.

Dosarul care îi viza pe soţii Iohannis și pe notarul acestora, Radu Gabriel Bucșa și făcea referire la modul în care cuplul prezidențial a intrat în posesia a două imobile din centrul Sibiului, a fost clasat în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală.

„Art. 16. Cazurile care împiedică punerea în mişcare şi exercitarea acţiunii penale: (i) există autoritate de lucru judecat”, potrivit Codului de procedură penală.

Dosarul a fost deschis în urma denunțului făcut de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro.

Soții Iohannis au fost reclamați pentru abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

În denunţ se mai arată că familia Iohannis ar fi refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu, care ar fi fost dobândit nelegal.

Dosarul a fost clasat pe 6 februarie 2020, la fix un an de când Carmen Iohannis a fost audiată de procurori, pe ascuns, după ce soţia Preşedintelui s-a deghizat şi a intrat în Parchetul General pe uşa din spate, departe de ochii presei.

Luju.ro a anunţat că va contesta decizia de clasare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.