Mutare neașteptată a lui Klaus Iohannis. Președintele a anunțat că va desemna premierul abia după Crăciun, stricând astfel ploile celor de la PSD, ALDE și UDMR, care doreau ca noul Guvern să fie instalat cât mai rapid la Palatul Victoria.

Klaus Iohannis trage de timp și amână numirea premierului. După ce PSD a anunțat că o propune premier pe Sevil Shhaideh, Președintele a anunțat miercuri că va mai purta discuții cu liderii politici și abia după Crăciun va face desemnarea.

Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziția de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliție majoritară în Parlament, o coaliție formată de PSD, ALDE și UDMR. În consecință, în zilele următoare voi avea discuții pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun„, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Sevil Shhaideh, căsătorită cu un sirian, a lucrat 20 de ani la Consiliul Judeţean Constanţa. În 2012, a fost numită secretar de stat, apoi ministru al Dezvoltării, în locul lui Dragnea.

Sevil Shaidehh este cunoscută drept mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, fiind fina lui Liviu Dragnea, acesta fiindu-i martor la căsătorie, un fel de naș în tradiția musulmană.

Sevil Shhaideh a fost  director al Direcţiei Proiecte din Consiliul Judeţean Constanţa,  devenit secretar de stat imediat după ce, în 2012, Liviu Dragnea a fost numit ministru la Dezvoltare.

În perioada 2007-2012, Sevil Shhaideh a fost director general la Direcţia Generală de Proiecte in CJ Constanţa si coordonator al UNCJR. Între 1993 si 2007 a fost Director Sisteme Informatice la CJ Constanta.

Sevil Shhadeh are 50 de ani şi a absolvit Facultatea de Ştiințe Economice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Este fina lui Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, dar și a lui Liviu Dragnea.