Klaus Iohannis și-a făcut curaj și a mers duminică seară în mijlocul protestatarilor adunați la Piața Universității din București. Iohannis a ajuns în mijlocul mulțimii, duminică în jurul orei 20,00, însoțit de un impresionant efectiv de securitate de la SPP, de frică să nu fie linșat de protestatari.

Președintele României și-a făcut cu greu loc prin mulțimea furioasă care a început să-i reproșeze lui Iohannis faptul că nu a făcut nimic pentru ei și că actuala Constituție nu ajută societatea civilă și că legile îi jefuiesc și umilesc.

În timp ce unii protestatari se îmbulzeau pentru a ajunge la președinte ca să-i transmită un mesaj sau să-i reproșeze ceva, alți manifestanți îl huiduiau și fluierau în cor, nemulțumiți de prezența lui Iohannis în Piață.

Surprins de reacția furioasă a manifestanților, Klaus Iohannis abia a schițat câteva zâmbete, a vorbit foarte puțin și a răspuns incomplet și ezitant la întrebările legitime ale protestatarilor.

Peste 1000 de persoane au ieșit duminică seară să protesteze în Piața Universității cerând o nouă clasă politică și o Nouă Românie, ca urmare a tragediei produse pe 30 octombrie 2015 în club Colectiv, tragedie soldată până în prezent cu 45 de morți și sute de răniți.