Iohannis l-a trimis pe Băsescu să stea în conacul lui Ceaușescu de la Scroviștea

Mega bătaie de joc. Klaus Iohannis, cel care a ”câștigat” alegerile prezidențiale cu sloganul ”România lucrului bine făcut”, tocmai l-a ajutat pe Traian Băsescu să-și vadă visul cu ochii: să se mute pe banii statului, în luxosul Complex de la Scroviștea, fosta reședință de vară a lui Ceaușescu.

Iohannis sfidează pe față românii și îi dă lui Băsescu pe mână conacul de la Scroviștea, dotat cu cramă, sala de cinema, piscine, sală de  bowling şi 2.500 de hectare de pădure.

Complexul de la Scroviștea este conectat și la sistemul de comunicații speciale și securizate ale STS, prin care Băsescu are firul roșu cu capii din jusțiție, poliție, DNA, Înalta Curte și cu cine mai vrea el.

Cu acordul lui Iohannis, Băsescu s-a mutat în conacul de la Scroviștea, ca actualul Președinte al României să se poată muta în reședința oficială, adică în Vila Lac 2.

Conacul de la Scroviștea, reședință de vară a lui Ceaușescu, include patru vile de protocol şi 2500 de hectare de pădure şi este la 30 de kilometri distanţă, de București.

Complexul de la Scroviştea în care au acces doar șefii de stat, are dotări de lux: sală de bowling, sală de înot şi 2.500 de hectare de pădure.

Domeniul a fost construit din ordinul Regelui Carol I pentru că s-a dovedit că în această zona este cel mai pur aer din ţară.

Palatul este în proprietatea RAAPPS şi în administrarea Administrației Prezidențiale, adică în subordinea lui Iohannis.

Așadar, Băsescu s-a putut muta la Scroviștea doar cu acordul lui Iohannis și al RA-APPS.

Întrebat de această mutare, Ponta a spus că el nu știe nimic și că nu a semnat niciun act pentru ca Băsescu să stea la Scroviștea până când Vila din strada Gogol Nr.2, repartizată oficial, va fi renovată.

“Nu ştiu, Guvernul nu trebuie să aprobe nimic, singura Hotărâre de Guvern care am aprobat-o a fost în baza legii care se referă la foştii şefi de stat şi este o locuinţă, cea care se renovează acum. Situaţia locativă a domniei sale nu este de competenţa Guvernului sau a mea, nu o cunosc şi nu doresc sa o comentez”, a spus Victor Ponta.

Prin Hotărâre de Guvern, executivul a stabilit în februarie, ca noua reşedinţa a lui Băsescu ar trebui a fie Vila din strada Gogol nr 2, locuită până în acest an de Mioara Roman.