Klaus Iohannis continuă să sfideze şi să îşi bată joc de toţi românii. După ce a făcut un simulacru de consultări la Cotroceni cu partidele politice parlamentare, Preşedintele României a anunţat că îl desemnează în funcţia de prim ministru al României, tot pe Ludovic Orban, care ieri a fost demis de Parlamentul României prin moţiune de cenzură.

Avem un guvern liberal care a venit cu o agenda reformatoare, a dorit sa reformeze multe programe pe masuri economice, sociale, electorale, toate in interesul romanilor. De asemeneea, a dorit sa repare greselile facute de guvernele PSD-iste. Pe de alta parte, avem un PSD care are inca foarte multi parlamentari si care se opune acestor schimbari. Deci pe de-o parte un Guvern care vrea sa miste lucrurile, pe de alta parte un PSD care vrea sa opreasca lucrurile. Ultimul exemplu este elocvent, a dorit sa aduca imbunatatiri alegerilor locale, sa reintroduca asa cum ar fi fost normal alegerea primarilor in doua tururi, PSD nu a dorit. Dupa parerea mea, asta am spus si aseara, repet azi, solutia corecta in aceasta situatie intoarcerea la electorat este solutia corecta, solutia care satisface nevoia de democratie. Mai simplu spus, alegeri anticipate. Alegerile anticipate sunt prima mea optiune, am prezentat partidelor aceasta optiune. Unii au fost de parere ca e bine, altii ca e nevoie sa se mai consulte in partid. Este normal si pot sa inteleg ca au nevoie de discutii interne in forurile lor. Acest lucru sper sa se intample foarte repede. Pana atunci putem sa facem urmatorul pas foarte concret, desemnarea din partea mea a unei persoane insarcinate cu formarea unui nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis.

Prin această decizie, Iohannis îşi depăşeşte atribuţiile constituţionale şi forţează în mod abuziv, alegerile anticipate.

Ludovic Orban a delcarat miercuri seară, la câteva ore după ce guvernul a fost demis de Parlament, că va propune aceeaşi echipă interimară şi că parlamentarii PNL nu vor vota noul Guvern pentru a provoca astfel alegerile anticipate.

Acum, România este într-o situaţie absurdă: Ludovic Orban este premierul demis de Parlament, premier interimar şi propunerea lui Iohannis de a forma noul Guvern pe care doreşte să îl pice în Parlament.